HerNews.gr
Health

Χρειάζεστε πραγματικά μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

Σήμερα η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα έχει χαρακτηριστικά και δυνατότητες που ξεπερνούν τη «δόνηση» των τριχών. Μπορείτε να βρείτε ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες που είναι μαλακές για τα ούλα, οδοντόβουρτσες που έχουν ενσωματωμένα φώτα λεύκανσης LED και πολλά άλλα.

Χρειάζεστε όμως πραγματικά μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για να έχετε το πιο υγιές στόμα; 

Οφέλη από την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Το κλειδί για την καλή στοματική υγεία είναι η πρόληψη. Το πιο ακριβό μέρος της οδοντιατρικής φροντίδας είναι η θεραπεία μιας επίκτητης ασθένειας. Επίσης πρέπει να τηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα βουρτσίσματος και να μην παραμελείτε να κάνετε οδοντικό νήμα. Μην ξεχνάμε βέβαια και την τακτική εξέταση στον οδοντίατρο, που θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να συμβεί κάτι σοβαρό.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι αποδεδειγμένα ένας πιο έξυπνος τρόπος για να βουρτσίζετε τα δόντια σας, ενώ προκαλούν λιγότερη πίεση στα ούλα. Όσο καλύτερη είναι η ρουτίνα στοματικής σας φροντίδας, τόσο λιγότερη θεραπεία θα καταλήξετε να χρειάζεστε.

Οι οδοντίατροι συμφωνούν ότι συνολικά, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι ανώτερες από τις χειροκίνητες. Επειδή η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα έχει μια περιστροφή, ουσιαστικά πιέζει την οδοντόκρεμα σε πιο δύσκολα προσβάσιμα σημεία. Η χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας μπορεί να είναι πολύ πιο ομαλή στα ούλα, προκαλώντας λιγότερη διάβρωση στα δόντια σας. 

Κόστος ηλεκτρικών οδοντόβουρτσων

Το κόστος των ηλεκτρικών οδοντόβουρτσων ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε. Μπορείτε να πάρετε μια βασική, επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που είναι πιο οικονομική, ενώ για άλλες που έχουν πολλαπλές λειτουργίες καθαρισμού το κόστος ανεβαίνει.

Προσωπικά πιστεύω ότι όταν αγοράζετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, είναι μια επένδυση και πρέπει να ξοδέψετε ένα συγκεκριμένο ποσό. Είναι κάτι που πρέπει να σας κρατήσει χρόνια. 

Φυσικά, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας οδοντίατρο. Μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο οδοντόβουρτσας που θα πάρετε, ανάλογα με τις ανάγκες της υγείας σας.

Αγοράζοντας μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου επενδύοντας σε μια βούρτσα για την οποία θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο ανταλλακτικές κεφαλές.

Tips για να καταπολεμήσεις το κρύωμα σε 24 ώρες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζάχαρη: Καλά κρυμμένη στο πιάτο μας – Πως να την καταναλώνεις με μέτρο

Her News

«Καμπανάκι» για ταυτόχρονη συνύπαρξη έως και 5 ιών στα παιδιά – Τί λένε οι ειδικοί

Her News

Ηλίαση: Πως αντιμετωπίζεται;

Her News b