HerNews.gr
DECORNEWS

Κόλπα βαφής για μικρά δωμάτια που θα ενισχύσουν την αίσθηση του χώρου

Έξυπνα κόλπα βαφής για μικρά δωμάτια μπορούν να μεταμορφώσουν χώρους με μικρό μέγεθος σε χώρους γεμάτους προσωπικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπογιά για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του ενισχυμένου χώρου, αλλά υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη τάση για τη μετατροπή των μικρών δωματίων σε «κουτιά κοσμημάτων», κάνοντας τα να αισθάνονται σκοτεινά, πολυτελή και cozy.

Η βαφή είναι ένας τόσο εύκολος και φθηνός τρόπος για να έχετε ισχυρό οπτικό αντίκτυπο στον χώρο σας. Για τα μικρά δωμάτια, έχει να κάνει λιγότερο με το ακριβές χρώμα που επιλέγετε και περισσότερο με το πώς εφαρμόζετε το χρώμα.

Δείτε παρακάτω τις κορυφαίες αποχρώσεις για να βάψετε ένα μικρό δωμάτιο.

1. Σκεφτείτε έναν τοίχο τονισμού

Ένα δωμάτιο με τοίχο με ροζ τόνοΜια εξαιρετική προσέγγιση είναι να βάψετε έναν τοίχο με έμφαση για να δώσετε στο μικρό δωμάτιο περισσότερο βάθος, καθώς εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την αντίθεση. Μερικοί σχεδιαστές λένε ότι σε έναν τοίχο με σκούρο τόνο σε ένα δωμάτιο βαμμένο διαφορετικά το φως μπορεί να λειτουργήσει μαγικά για έναν μικρό χώρο. Αλλά πώς ένας τοίχος με σκούρο τόνο κάνει ένα δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο;

Ένας τοίχος με σκούρο τόνο μπορεί να φαίνεται να υποχωρεί, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο επεκτατικός.

2. Κρατήστε το ελαφρύ

μια ολόλευκη τραπεζαρίαΤο πρώτο σας ένστικτο να πάρετε ένα μικρό, σκοτεινό δωμάτιο και να το βάψετε λευκό μπορεί να μην είναι απαραίτητα η χειρότερη ιδέα για να το κάνετε να αισθάνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και φωτεινό. Οι τόνοι όπως το κρεμ, το υπόλευκο ή το μπεζ είναι ιδανικοί για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, για να ανοίξουν χώρους καθώς δεν έχουν το σκούρο οπτικό βάρος των οργανικών καφέ ή την κλινική ποιότητα ενός καθαρού λευκού.

3. Ή επιλέξτε σκούρες αποχρώσεις

ένα σκοτεινό γραφείο στο σπίτι βαμμένο ολόμαυροΑντί να πολεμούν τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός μικρού, σκοτεινού δωματίου, πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων τείνουν τώρα να αγκαλιάζουν το σκοτάδι για έναν πιο δραματικό, λιγότερο απολογητικό χώρο. Διαλέξτε μια πιο σκούρα, πιο εύθυμη απόχρωση και βάψτε τους τοίχους, τα τελειώματα και την οροφή με το ίδιο χρώμα. Δημιουργεί μια τέτοια ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και είναι ένας πολύ σκόπιμος τρόπος για να αναβαθμίσετε το σχέδιο ενός μικρού δωματίου με μπογιά.

Επίσης κατά έναν τρόπο, ένας συνδυασμός σκούρων χρωμάτων μπορεί επίσης να κάνει ένα μικρό δωμάτιο να αισθάνεται λιγότερο κλειστοφοβικό. Τα σκούρα χρώματα θα τονίσουν επίσης τα παράθυρα και τη θέα προς τα έξω.

4. Βάψτε μια λευκή οροφή με σκούρους τοίχους

Μια καμπυλωτή διάταξη μέσα σε ένα σαλόνι, βαμμένη μπλεΌταν προσπαθείτε να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο, η οροφή σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι επίδραση μπορεί να έχει μια βαμμένη οροφή στον χώρο σας. Εάν, για παράδειγμα, τα σκούρα χρώματα καθορίζουν ένα δωμάτιο, σίγουρα θα πρέπει πάντα να βάφετε μια οροφή λευκή , όχι; Με το σωστό χρώμα στους τοίχους, αυτό είναι ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο κόλπο. Για χαμηλές οροφές, το σκοτάδι στους τοίχους και μετά το βάψιμο της οροφής σε ανοιχτό χρώμα θα κάνει το δωμάτιο πιο ευάερο και τους τοίχους ψηλότερους.

5. Μην αποφεύγετε το χρώμα

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο με χρωματισμένους τοίχους

Η ιδέα να διατηρήσουμε απλό ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να ακούγεται ελκυστική, αλλά σύμφωνα οι πιο ζωντανές ιδέες χρωμάτων μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να αλλάξετε την αντίληψή σας για ένα δωμάτιο. Η χρήση ενός τολμηρού χρώματος σε έναν μικρό χώρο θα το κάνει να νιώθει δέκα φορές μεγαλύτερο, ειδικά όταν το μεταφέρετε στην οροφή. Το χρώμα προσθέτει βάθος στους τοίχους σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου και γιατί

Her News

Πώς να στολίσεις το μπαλκόνι σου για τις γιορτές

Her News

Πως να καθαρίσετε σωστά έναν βραστήρα

HerNews ka