HerNews.gr
Ψυχολογία

Αυτοβελτίωση: Τρόποι για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

Οι δύσκολες στιγμές είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις στην ζωή σου. Μπορείς όμως να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου μέσα από την αυτοβελτίωση. Άρχισε να εστιάζεις στα θετικά που έχεις και στα καλά που σου συμβαίνουν.

Μην αφήνεις να σε «παίρνουν από κάτω» λίγες αναποδιές. Σκέψου τους στόχους σου και άλλαξε νοοτροπία, ώστε να αρχίσεις να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Αυτή είναι εξάλλου και η πιο σημαντική σχέση στην ζωή σου. Όλα τα άλλα θα τα φτιάξεις, με την αυτοβελτίωση και την αποδοχή του ποια είσαι.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σε οδηγήσουμε σε 4 βήματα αυτοβελτίωσης για να έχεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Μάθε πού βρίσκεσαι τώρα

Όταν σχεδιάζουμε μια νέα φάση της ζωής μας, πάντα βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, όπου όλα τα όνειρά μας θα πραγματοποιηθούν. Δεν αφιερώνουμε χρόνο για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή θέση. Στην πραγματικότητα, η πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης, στην οποία βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή θα σου κάνει πιο εύκολο τον δρόμο για να φτάσεις τους στόχους σου.

Όρισε μια διαδικασία ενεργειών

Αν θέλεις να επιδιώξεις τη βελτίωση του εαυτού σου, δεν μπορείς απλώς να πας από το μηδέν στο δέκα. Υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσεις. Το χάος είναι ο τρόπος της αποτυχίας, ενώ όταν είσαι πιο οργανωμένη, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολο να συμβούν. Αν θέλεις μια πραγματική αυτοβελτίωση τότε οι προτεραιότητες θα πρέπει να γίνουν σύμμαχός σου.

Το μυαλό μας πάντα μας εξαπατά παρακάμπτοντας κάτι που πρέπει να κάνουμε, βρίσκει μια δικαιολογία για οτιδήποτε άλλο και είναι μέρος του ανεξήγητου φόβου μέσα μας. Όταν παραλείπεις να κάνεις πράγματα και χάνεις το σχέδιο ξανά και ξανά, ο εγκέφαλός σου δημιουργεί ένα ψεύτικο αίσθημα φόβου για να σε εξαπατήσει και να δικαιολογήσει γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά δεν είναι αλήθεια, αν αφιερώσεις χρόνο για να το σκεφτείς αυτό, θα ξέρεις ότι δεν υπάρχει κάτι που να σε εμποδίζει να ενεργήσεις.

Ξεκίνησε να μαθαίνεις

Μέρος του να είμαστε επιτυχημένες και να βελτιώνουμε πάντα τον εαυτό μας είναι το να μαθαίνουμε και να βιώνουμε συνεχώς νέα πράγματα. Είναι περισσότερο σαν ένα ουσιαστικό βήμα, με το οποίο πρέπει να ολοκληρώσεις τον τρόπο για να πετύχεις κάτι. Αν θέλεις να έχεις μια καλύτερη επαγγελματική ζωή θα  πρέπει να μάθεις τα πάντα για την δουλειά που σε ενδιαφέρει. Πρέπει να βιώσεις νέα πράγματα που θα σε βγάλουν από τη ζώνη άνεσής σου.

Σημείωσε την πρόοδο που κάνεις

Η διαδικασία που σε οδηγεί στην αυτοβελτίωση περνάει από πολλά σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να καταγράψεις την πρόοδό σου, ώστε να έχεις μια ευρύτερη εικόνα στο πώς ενεργείς. Έτσι θα βλέπεις τι κάνεις λάθος και πότε είσαι σωστή. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγεις τα ίδια λάθη και να επικεντρωθείς στο να διπλασιάσεις τις καλές σου κινήσεις.

Όλοι θέλουμε να έχουμε το καλύτερο σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη ζωή μας. Είτε είναι η δουλειά που πάντα ονειρευόμασταν, είτε ένας καλός σύντροφος με τον οποίο μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη ζωή μας. Ακόμα κι ένα υγιές ψυχικό και φυσικό σώμα. Αλλά χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά εκτός από αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου.

Τα σημάδια που σου στέλνει το σύμπαν – Μήπως έχεις χάσει τον προορισμό σου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Her News b

Πανδημία: Το είδος ταινιών που προτιμήσαμε!

Her News b

Γιατί οι φίλοι είναι «η οικογένεια που επιλέγουμε»;

HerNews ka