HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Οι βασικές αιτίες για μειωμένη λίμπιντο

Η καθημερινότητά σας κάνει να τρέχετε ανάμεσα στις δουλειές για να πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά τι γίνεται με την ερωτική σας ζωή; Μήπως έχετε μειωμένη λίμπιντο;

Αυτός ο γρήγορος τρόπος ζωής σίγουρα θα επηρεάσει το σεξουαλικό κομμάτι και τη λίμπιντο σας. Γυρνάτε σπίτι όπου ο σύντροφός σας περιμένει να μοιραστεί μαζί σας αυτές τις απίστευτες στιγμές, αλλά προφανώς δεν θέλετε τίποτα άλλο από το να ξαπλώνετε στον καναπέ σας. Είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να επιβραδύνετε και να απολαύσετε τον χρόνο με το ταίρι σας και να βρείτε πώς να ρυθμίσετε αυτή την ισορροπία!

Το να έχετε χαμηλή ή καθόλου λίμπιντο δεν είναι κάτι που θέλετε να διαρκέσει και να επιβαρύνετε περισσότερο τον εαυτό σας με το να το σκέφτεστε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στρες

Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής που ακολουθούμε σήμερα μας πιέζει πολύ. Η επαγγελματική σας ζωή μπορεί να επηρεάσει την κρεβατοκάμαρά σας, ειδικά αν είναι συνδεδεμένη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έτσι λειτουργούν οι περισσότερες δουλειές σήμερα. Η ζωή έχει αλλάξει και θέλουμε όλο και περισσότερα μέχρι να ξεχάσουμε το δικαίωμά μας να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε μια αληθινά προσωπική ζωή. Πρέπει να μειώσετε τον ρυθμό και να έχετε λίγο χρόνο, να βάλετε όρια στη δουλειά για να ζήσετε τη ζωή σας.

Η έλλειψη ύπνου

Το να μην έχετε την ποσότητα ύπνου που θέλετε είναι μια άλλη πτυχή στον τρόπο ζωής που μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο. Ο ύπνος είναι μια ζωτική διαδικασία για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας. Η έλλειψη ύπνου δυστυχώς είναι μια ακόμη παρενέργεια της δουλειάς. Πόσες φορές δεν έχετε ξενυχτήσει για να ολοκληρώσετε ένα project; Το άγχος και η έλλειψη ύπνου είναι από τους χειρότερους συνδυασμούς που οδηγούν σε μειωμένη λίμπιντο.

Βοηθήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει με ένα ωραίο αφρόλουτρο. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα ή χαλαρωτική μουσική, μακριά από αυτά τα ατελείωτα μηνύματα και email. Υπολογίστε τον χρόνο που χρειάζεστε για να ξυπνήσετε γεμάτες ενέργεια και μην εξαρτάστε από αυτές τις τυπικές 7 νυχτερινές ώρες ύπνου, αν χρειάζεστε 10, και στη συνέχεια προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα πιο πολλές ώρες βαθιάς ξεκούρασης.

Θέματα στη σχέση

Ίσως δεν έχει να κάνει με το σώμα σας, αλλά να είναι θέμα καρδιάς κι εσείς απλώς το αρνείστε ή το αποφεύγετε. Είναι φυσιολογικό να έχετε κάποιες φορές δυσκολίες με τον σύντροφό σας. Αλλά αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι το να αποφεύγετε τη ρίζα του κακού. Η επικοινωνία είναι η λύση για κάθε πρόβλημα αγάπης. Σας βοηθά να καταλάβετε εάν και οι δύο υπερβάλλετε. Ή πρέπει να δείτε αν υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να διορθώσετε. Μήπως έχετε πρόσφατα τσακωθεί; Ή υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης;

Ασκήσεις Kegel για καλύτερο σεξ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στους οργασμούς το 2024

HerNews ka

Έρευνα: Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ ανάλογα με την ηλικία μας

Her News

Σεξουαλική ζωή: Πως να επιτύχετε τον καλύτερο οργασμό ανάλογα με τον κάθε τύπο

HerNews ka