HerNews.gr
Διεθνή

Απίστευτο: Γυναίκα 100 ετών ανανέωσε το δίπλωμά της – «Αισθάνομαι ελεύθερη»

Η κ. Candida Uderzo γεννήθηκε το 1922 και ζει στην επαρχία Βιτσέντσα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Αυτές τις ημέρες γιόρτασε τα 100 χρόνια της και το μεγαλύτερο δώρο που πήρε ήταν η ανανέωση της άδειας οδήγησης για άλλα δύο χρόνια, όταν θα έχει φτάσει πια τα 102 έτη ζωής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα, η κ. Uderzo έχει πάει στη ζωή της μόνο μία φορά στον νοσοκομείο για κήλη.

Μάλιστα, εξακολουθεί να κινείται με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο της για να επισκεφτεί την αδερφή της, και όπως φαίνεται δεν μπορεί χωρίς τα μεταφορικά της μέσα. Η κ. Uderzo άρχισε να οδηγεί λίγο μετά τα 50 της, όταν έμεινε χήρα. Από τότε χρησιμοποιεί συχνά το αυτοκίνητό της και κάθε Κυριακή πάει εκδρομή με φίλους της.

Η Ιταλίδα ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησής της στα 100 της χρόνια και έγινε η τρίτη αιωνόβια – στην Ιταλία – που κρίθηκε ικανή να παραμείνει στο τιμόνι σε αυτή την ηλικία. 

Ο γιος της Candida Uderzo δηλώνει δεν πίστευε στα αυτιά μόλις άκουσε ότι η μητέρα του απέκτησε ανανεωμένη άδεια οδήγησης. Όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν έχει καλή φυσική κατάσταση η μητέρα του, αλλά γιατί συνήθως σε αυτή την ηλικία έχεις αποφασίσει ήδη ότι πρέπει να σταματήσεις την οδήγηση για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Η Candida Iderzo θα μπορεί να οδηγεί για δύο ακόμα χρόνια, αποτελώντας παράλληλα και ένα σπάνιο παράδειγμα ανανέωσης διπλώματος σε αυτή την ηλικία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Celine Dion: Ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα μετά τη διάγνωση με ανίατη ασθένεια

HerNewskl

Παρουσιάστρια στην Κολομβία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής – VIDEO

Her News

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή του μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο

HerNews ka