HerNews.gr
Beauty

Face Oils: Τι είναι και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα σου;

Με τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις τι πρέπει να χρησιμοποιείς. Τα face oils είναι απαραίτητα, καθώς βοηθούν στη σφράγιση της υγρασίας, προστατεύουν το δέρμα και είναι γεμάτα ευεργετικά συστατικά. Εγώ τον τελευταίο χρόνο τα έχω εντάξει στην skincare μου ρουτίνα και πραγματικά είναι τα αγαπημένα μου προϊόντα!

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Εάν δεν έχεις προσθέσει ένα λάδι προσώπου στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, έχω συγκεντρώσει εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να αποκτήσεις ένα λαμπερό δέρμα.

Τι είναι τα face oils;

Τα λάδια προσώπου είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος με βάση το λάδι που έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται με τα φυσικά έλαια για να διατηρούν μια ισορροπία στην επιδερμίδα σου. Λειτουργούν ως ένα επιπλέον στρώμα προστασίας, ενισχύοντας το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σου μαλακώνοντάς το και σφραγίζοντας το, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας.

Τα face oils είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα εξαιρετικά για το ξηρό δέρμα. Όμως είναι επίσης ευεργετικά για την αντιγήρανση και έχουν αντιβακτηριακές και επουλωτικές ιδιότητες. Αποτρέπουν τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες που αντιμετωπίζει το δέρμα μας από τον έξω κόσμο και συνολικά, δημιουργούν μια πιο υγιή και πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Τα οφέλη που έχουν τα face oils

Όταν εφαρμόζω τα διάφορα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα μου, ένας καλός εμπειρικός κανόνας που ακολουθώ είναι να πηγαίνω από το πιο λεπτό στο πιο παχύ.

Τα πιο ελαφριά προϊόντα, όπως τα έλαια προσώπου και οι οροί θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πρώτα. Μετά από αυτά μπορείς να προχωρήσεις στα πιο παχύρρευστα προϊόντα, όπως ενυδατικές κρέμες και αντηλιακό.

Εάν έχεις μικτό δέρμα, υπάρχει μια σειρά από λάδια προσώπου που θα λειτουργήσουν για εσένα, αλλά σου προτείνω να δοκιμάσεις κάποιο που περιέχει καθαρή βιταμίνη C. Πρόκειται για ένα συστατικό που αγαπάει το δέρμα μας και θα σου χαρίσει μια φωτεινή επιδερμίδα. Είναι επίσης εξαιρετικό για την αντιγήρανση και τους μαύρους κύκλους!

Από τα αγαπημένα μου face oils είναι κι εκείνα που έχουν αντιοξειδωτικά, όπως ρόδι ή τριαντάφυλλο. Τα συγκεκριμένα συστατικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενυδατώνουν σε βάθος.

5 Βήματα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ που διαρκεί όλη μέρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beyoncé: Yιοθέτησε την τάση του Chantilly Blonde

HerNewskl

Moisture sandwich: Η τεχνική για καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος

HerNewskl

Frame Cut: Το κούρεμα που ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου

HerNewskl