HerNews.gr
Ψυχολογία

Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα σου

Τα social media  πλημμυρίζουν από φωτογραφίες με γυναίκες που επιδεικνύουν το μαυρισμένο τους σώμα. Οπότε μπορεί να μην έχεις πολύ αυτοπεποίθηση για το δικό σου σώμα.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι τείνουμε να πιστεύουμε σε μια φωτογραφία που βλέπουμε, η οποία μπορεί να έχει επεξεργαστεί σε μεγάλο βαθμό. Επίσης όλοι μας έχουμε ατέλειες και δεν πρέπει να νιώθουμε άσχημα για το σώμα μας.

Πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Διάλεξε ποιους λογαριασμούς θα ακολουθείς στα social media. Βρες προφίλ που είναι πιο αληθινά και δεν δείχνουν μόνο μια τέλεια εικόνα. 

Διαχώρισε την αυτοεκτίμησή σου από την εμφάνισή σου. Μόλις καταλάβεις ότι αξίζεις ανεξάρτητα από το πώς φαίνεσαι, θα ανέβει και η αυτοπεποίθηση που έχεις.

Μην εστιάζεις στους αριθμούς. Το βάρος στη ζυγαριά, το μέγεθος στο τζιν σου, ο αριθμός των θερμίδων που καις, δεν μπορούν να καθορίσουν πώς θα είναι μια υγιής εκδοχή του σώματός σου.

Αντίθετα, μάθε να ακούς το σώμα σου. Φάε όταν πεινάς, γυμνάσου με τρόπους που νιώθεις καλά και ξεκουράσου αρκετά. Πρόσεχε και αγάπα το σώμα σου.

Εστίασε σε αυτό που αγαπάς στον εαυτό σου. Δεν είναι μόνο να αγαπάς την εμφάνιση σου που βοηθά στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης του σώματός σου, αλλά και να αγκαλιάζεις αυτό που είσαι. 

Αν δυσκολεύεσαι με το να νιώθεις σίγουρη για το σώμα σου ή με το να κάνεις θετικές σκέψεις για τον εαυτό σου, δούλεψε πρώτα στην ουδετερότητα. Άρχισε να εκτιμάς το σώμα σου για αυτά που μπορεί να κάνει. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά σώματα στον κόσμο. Έτσι θα ανέβει η αυτοπεποίθηση που νιώθεις.

Βέβαια το εύκολο είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες. Αλλά είτε είναι η σιλουέτα, το μέγεθος του στήθους, οι μύες ή τα πόδια κάποιας το σώμα της καθεμιάς έχει τη δική του ιστορία. Στην πραγματικότητα, κάποια είναι πιθανό να κοιτάζει το σώμα σου και να συγκρίνει τον εαυτό της μαζί σου

Αλλά το σώμα μας είναι μοναδικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθεις να εκτιμάς το σώμα των άλλων χωρίς να θέλεις να αλλάξεις το δικό σου.

Καλό άγχος: Ποια είναι τα οφέλη;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πότε είναι καλή ηλικία να φύγω από το πατρικό μου;

Her News

Βρες τον ελεύθερο χρόνο που ψάχνεις και αξιοποίησέ τον δημιουργικά

Her News

 Μη Συναισθηματικά Διαθέσιμοι: Αυτά είναι τα 5 χαρακτηριστικά αντρών !

Her News b