HerNews.gr
Παιδί

4 Τρόποι για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον ήλιο

Τα παιδιά χρειάζονται τον ήλιο, ο οποίος παράγει βιταμίνη D, τα κάνει χαρούμενα και τα βοηθάει να κοιμούνται καλύτερα. Αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία. Τα παιδιά με φακίδες ή ανοιχτόχρωμο δέρμα διατρέχουν ακόμη υψηλότερο κίνδυνο από τον ήλιο, ακόμη και με περιορισμένη έκθεση.

Οι βλάβες από τον ήλιο προκαλούνται μέσω της έκθεσης σε ακτίνες UVA και UVB. Τόσο το ηλιακό έγκαυμα, όσο και ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να απολαύσουν τις ηλιόλουστες μέρες μόνο με έναν μικρό σχεδιασμό προστασίας από τον ήλιο. Αποτρέψτε τα ηλιακά εγκαύματα και τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος προστατεύοντας το δέρμα του παιδιού σας κάθε φορά που παίζει στον ήλιο.

1) Φορέστε τους καπέλα 

Τα παιδιά εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο γύρω από τον λαιμό, το πρόσωπο και τα αυτιά. Ένα καπέλο με γείσο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην προστασία των μικρών και μεγάλων παιδιών από την έκθεση στον ήλιο. Αποτρέψτε τα ηλιακά εγκαύματα στον αυχένα και τα αυτιά φορώντας τους τα κατάλληλα καπέλα.

2) Φορέστε τους ελαφριά ρούχα

Ντύστε τα παιδιά με ελαφριά ρούχα που έχουν τα μανίκια. Επίσης ένα μακρύ παντελόνι ελαχιστοποιεί το εκτεθειμένο δέρμα. Ενώ τα ρούχα δεν σταματούν όλες τις ακτίνες UVA και UVB, η ελαφριά κάλυψη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου από την απευθείας έκθεσης του παιδιού στον ήλιο. 

3) Κρατήστε τα ενυδατωμένα

Το νερό μπορεί να μην προστατεύει τα παιδιά από τις ακτίνες, αλλά τα βοηθά να αποφύγουν την υπερθέρμανση και την αφυδάτωση όταν παίζουν τις ζεστές, ηλιόλουστες μέρες. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά γνωρίζουν ότι πρέπει να ενυδατωθούν κάθε φορά που ξεκουράζονται από το παιχνίδι. Ακόμη και μερικές γουλιές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

4) Εφαρμόστε αντηλιακό ευρέος φάσματος

Η βλάβη στο δέρμα γίνεται από τις ακτίνες UVA και UVB. Η UVA προκαλεί γήρανση και καρκίνο, ενώ η UVB προκαλεί ηλιακά εγκαύματα. Το τυπικό αντηλιακό μπλοκάρει κυρίως τις ακτίνες UVB. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε αντηλιακό «ευρέως φάσματος» για το παιδί σας όταν παίζει στον ήλιο. Αυτά τα αντηλιακά προστατεύουν από τις ακτίνες UVA, UVB και UVC, που είναι το μικρότερο μήκος κύματος. Εφαρμόστε αντηλιακό ευρέος φάσματος οπουδήποτε το παιδί σας έχει εκτεθειμένο δέρμα στα χέρια, τα πόδια, τους ώμους, τον λαιμό και το πρόσωπο.

Πώς θα οργανώσετε ένα τέλειο καλοκαίρι με τα παιδιά σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί το μωρό σας δεν κοιμάται το βράδυ

Her News b

Κατάθλιψη εφήβων: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

Her News b

Εσείς πότε θα κάνετε παιδάκι; – Αυτή η αδιάκριτη ερώτηση

Her News