HerNews.gr
Beauty

Αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είμαστε πολλές ώρες έξω στον ήλιο κι αυτό μπορεί να φέρει κάποιες αλλαγές στο δέρμα μας. Ιδρώνουμε πιο εύκολα, ίσως η επιδερμίδα μας να γίνεται πιο λιπαρή και το μόνο που θέλουμε είναι να μείνουμε στη δροσιά του σπιτιού μας.

Επειδή όμως, δεν γίνεται να αποφεύγουμε συνεχώς τον ήλιο και τη ζέστη, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κρατήσετε το δέρμα σας απαλλαγμένο από εξανθήματα κι άλλες αλλαγές αυτό το καλοκαίρι.

Ακμή

Μπορείτε να εμφανίσετε ακμή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά εμφανίζεται πολύ πιο συχνά το καλοκαίρι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Ο ιδρώτας στο δέρμα σας αναμειγνύεται με βακτήρια, λάδι και φράζει τους πόρους. Αν έχετε λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα, τότε η εμφάνιση ακμής, είναι πιο συχνή. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ, που θα ελέγξει την παραγωγή υπερβολικού ελαίου στο πρόσωπό σας, βοηθώντας έτσι να καθαρίσετε την ακμή. Επίσης χρησιμοποιήστε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ, καθώς δεν φράζουν τους πόρους και κρατούν μακριά την ακμή και τα εξανθήματα.

Ξηρό και ερεθισμένο δέρμα

Παρόλο που το κλίμα είναι ζεστό και υγρό, η επιδερμίδα μπορεί να στεγνώσει και να ερεθιστεί. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα κοινό καλοκαιρινό δερματικό πρόβλημα. Η κύρια αιτία είναι η έκθεση στον ήλιο, το νερό της πισίνας και το γεγονός ότι έχετε πολύ ώρα ανοιχτό το κλιματιστικό. Μπορείτε όμως να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα, αμέσως αφού βγείτε από το ντους. Αυτή θα διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα και θα αποτρέψει την ξηρότητα. 

Λιπαρό δέρμα

Το καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για όσες έχουν λιπαρό δέρμα. Ο ιδρώτας μπορεί να κάνει χειρότερα τα πράγματα. Η εφαρμογή επίσης λάθος τύπου ενυδατικής κρέμας το καλοκαίρι μπορεί  να κάνει το δέρμα σας κολλώδες και να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, όπως μαύρα στίγματα και ακμή. Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα το καλοκαίρι θα είναι ιδανική, καθώς και προϊόντα που δίνουν ματ φινίρισμα.

Οι διαφορές ανάμεσα σε κρέμα ημέρας και νύχτας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Face Oils: Τι είναι και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα σου;

Her News

Τι πρέπει να περιέχει κάθε γυναικείο νεσεσέρ

Her News b

Χριστουγεννιάτικο μανικιούρ: To πιο chic manicure με gold λεπτομέρειες

HerNewskl