HerNews.gr
Beauty

Οι διαφορές ανάμεσα σε κρέμα ημέρας και νύχτας

Οι γυναίκες χρειαζόμαστε μια τακτική φροντίδα για το δέρμα μας. Το skincare προϋποθέτει να έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα, όπως μια κρέμα ημέρας και μια κρέμα νύχτας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα μας χρειάζεται προστασία από τις περιβαλλοντικές επιρροές. Αντίθετα, τη νύχτα χρειάζεται υποστήριξη, καθώς αναγεννάται. Οι κρέμες ημέρας και νύχτας που είναι κατάλληλες για τον προσωπικό σας τύπο επιδερμίδας διασφαλίζουν ότι θα έχετε ένα υγιές δέρμα και μια λαμπερή επιδερμίδα.

Κρέμα ημέρας

Απλώστε την κρέμα ημέρας το πρωί μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας. Ο ρόλος της είναι να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας. Ταυτόχρονα λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα απέναντι σε περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Οι κρέμες ημέρας με αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από το οξειδωτικό στρες. Αν βρίσκεστε πολλές ώρες έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ημέρας με αντηλιακό παράγοντα. Προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο και αποτρέπει τη γήρανση που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι φιμέ κρέμες ημέρας αφήνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται ιδιαίτερα φρέσκια και λεία.

Κρέμα νύχτας

Το βράδυ, η αναγέννηση των κυττάρων τρέχει με πλήρη ταχύτητα και το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα δεκτικό σε ενυδατικά συστατικά. Αφού καθαρίσετε καλά, απλώστε κρέμα νύχτας στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Η κρέμα νύχτας είναι συνήθως πιο πλούσια και βοηθά στη φυσική διαδικασία αναγέννησης του δέρματος.

Η κρέμα νύχτας περιέχει θρεπτικά συστατικά, που είναι ιδιαίτερα πλούσια, γιατί όταν πηγαίνουμε για ύπνο το δέρμα μας “πιάνει” δουλειά. Όταν κοιμόμαστε, κατανέμονται διάφορες ορμόνες (μεταξύ άλλων) οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αναγέννηση των κυττάρων. Επίσης, η κυκλοφορία του αίματος και η παροχή θρεπτικών συστατικών είναι σημαντικά υψηλότερη από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κρέμες νύχτας, σε συνδυασμό πάντα με τον υγιεινό ύπνο, προάγουν την ανάπλαση του δέρματος. Επίσης τα αντιγηραντικά συστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά στη φροντίδα του δέρματός μας τη νύχτα. 

Micellar water: Το μυστικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: To αγαπημένο μας skincare συστατικό βρίσκεται σε όλες τις κούζινες!

HerNewskl

Jade roller: Το εργαλείο που επιβάλλεται να εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας!

HerNewskl

H Hailey Bieber ανέδειξε το πιο φυσικό μακιγιάζ της σεζόν!

HerNewskl