HerNews.gr
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε ο μισθός πολλών εκατομμυρίων του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έλαβε ιδιωτικό εισόδημα φέτος σχεδόν 6 εκατομμύρια λίρες το οποίο μετατρέπεται σε περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Δουκάτου της Κορνουάλης για το 2023.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έγινε ο 25ος Δούκας της Κορνουάλης αφού πέθανε η γιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ανέλαβε τον θρόνο.

Μόλις ο Γουίλιαμ κληρονόμησε τον τίτλο , έλαβε οποιοδήποτε πλεόνασμα κερδών από το δουκάτο.

Το Δουκάτο κατέγραψε καθαρά κέρδη 24,048 εκατομμυρίων λιρών, ή περίπου 30,34 εκατομμυρίων δολαρίων, για το οικονομικό έτος 2022 έως 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Πέρυσι, ο λογαριασμός συγκέντρωσε περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σήμαινε ότι υπήρξε αύξηση σχεδόν 1,29 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουίλιαμ κανονικά θα είχε λάβει το πλήρες πλεόνασμα των 30,34 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτό φέρεται να άλλαξε από τότε που κληρονόμησε την περιουσία στα μισά του οικονομικού έτους.

Το Δουκάτο μοίρασε το σύνολο έτσι ώστε ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ήταν ο πρώην δούκας της Κορνουάλης, δικαιούταν λιγότερο από το μισό στα 14,225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Γουίλιαμ έλαβε 16,115 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το Δουκάτο ζήτησε στη συνέχεια να κρατήσει περισσότερα από 8,67 εκατομμύρια δολάρια, ή 6,873 εκατομμύρια λίρες από τον μισθό του Γουίλιαμ για «σκοπούς κεφαλαίου κίνησης», ανέφερε το Παλάτι του Κένσινγκτον σε πρόσφατη δήλωση, σύμφωνα με την Daily Mail .

Ως αποτέλεσμα, το εισόδημα του Γουίλιαμ φέρεται να μειώθηκε σε κάτι περισσότερο από 7,4 εκατομμύρια δολάρια – ή 5,9 εκατομμύρια λίρες.

Το επόμενο έτος, ο Γουίλιαμ αναμένεται να διατηρήσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια και κάποια αλλαγή.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα κάνουν ο Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, με το πρόσθετο εισόδημα, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει στη στήριξη της σχολικής εκπαίδευσης για τα τρία παιδιά τους: τους γιους Τζορτζ, 9, και Λούις, 5, και την κόρη Σάρλοτ, 8 ετών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χαρτονομίσματα με 500 πορτρέτα της βγαίνουν στο σφυρί

Her News

Grammy 2023: Ποιος είναι ο λόγος που ξέσπασε η Adele σε κλάματα;

HerNewskl

Shakira: Η αφιέρωση στον πρώην της μέσα από το νέο της single- “Είμαι πολύ μεγάλη για σένα”

HerNewskl