HerNews.gr
DECORNEWS

Λευκά σεντόνια: Μυστικά για να τα διατηρήσετε σαν καινούργια

Με την πάροδο του χρόνου, τα λευκά σεντόνια γίνονται λίγο κίτρινα. Είναι ένα φυσιολογικό και αναπόφευκτο γεγονός. Όταν κοιμόμαστε πάνω τους, τα φυσικά έλαια του σώματος και ο ιδρώτας μας ενσωματώνονται στις ίνες ύφανσης των σεντονιών. 

Επιπλέον, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά μας συμβάλλουν στο κιτρίνισμα των λευκών σεντονιών.  

Πώς θα προστατεύσετε τα λευκά σεντόνια

Το μπάνιο πριν τον ύπνο, ακόμα κι αν είναι ένα γρήγορο ντους, θα  βοηθήσει να μην πάρουν τα λευκά σεντόνια υπολείμματα από τις βρωμιές του σώματος.

Επίσης, όσο λιγότερη επαφή έχει το σώμα σας με τα λευκά σεντόνια, τόσο λιγότερα νεκρά κύτταρα και συσσώρευση σμήγματος θα μεταφερθούν. Φορώντας πιτζάμες, θα προστατέψετε τα σεντόνια σας και θα τα κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο λευκά γίνεται. 

Απαγορεύστε τα κατοικίδια

Εάν έχετε κατοικίδια που κοιμούνται στο κρεβάτι μαζί σας, σκεφτείτε να μην τα αφήνετε να ξαπλώνουν πάνω στα λευκά σεντόνια και φέρτε τους το δικό τους κρεβατάκι, ώστε να ξαπλώσουν δίπλα σας.

Συμβουλές για το πλύσιμο 

Μερικές απλές προσαρμογές στο πλύσιμο και την αποθήκευση των σεντονιών θα τα διατηρήσουν λαμπερά και λευκά για τα επόμενα χρόνια.

Αν τα πλένετε μια φορά την εβδομάδα,  θα αποτρέψετε τη συσσώρευση λεκέδων από το δέρμα σας. Το ιδανικό είναι να τα πλένετε μία φορά ανά επτά ημέρες ή τουλάχιστον μία φορά ανά δεκαπέντε ημέρες.

Επίσης όταν βάζετε λευκά κλινοσκεπάσματα στο πλυντήριο των ρούχων,  φροντίστε να μην το γεμίζετε υπερβολικά. Θα πρέπει να επιλέγετε ένα πρόγραμμα με θερμοκρασία τουλάχιστον 60 βαθμών. Πάντα να επιλέγετε το σωστό μαλακτικό και να βάζετε μόνο λευκά είδη μαζί και όχι χρωματιστά.  

Προτιμήστε να στεγνώνετε τα λευκά σας κλινοσκεπάσματα σε εξωτερικό χώρο, όπως στην βεράντα σας, με το φυσικό φως του ήλιου. 

Τέλος, πριν τακτοποιήσετε και αποθηκεύσετε τα σεντόνια σας, φροντίστε να τα έχετε σιδερώσει και διπλώσει πολύ καλά. Για να τα διατηρήσετε φρέσκα και λευκά μην τα βάζετε σε κάποια πλαστική θήκη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να ξεστολίσεις πρακτικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Her News

6 αλλαγές της «μιας ώρας» για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε εύκολα τη θήκη των Airpods σας

HerNews ka