HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Bloomberg, εκτός από την είδηση για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του πρώτου μνημονίου, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη θέμα, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δοκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία. 

Στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός ανακοινώνει επίσης την πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων διάσωσης από ευρωπαϊκές χώρες για τα επόμενα δύο χρόνια και μιλά για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του έτους.

Ακόμη, επισημαίνει ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ομόλογα σαν να είμαστε χώρα σε επενδυτική βαθμίδα αλλά η επίσημη σφραγίδα θα μειώσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού μας.

Παράλληλα, λέει ότι η ελληνική οικονομια θα εξακολουθήσει να έχει σημαντική ανάπτυξη και πως είναι δέσμευση προς τους επενδυτές να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις.

Για τα πολιτικά μιλά για τη μετακίνηση της ΝΔ προς το κέντρο και λέει πως υπάρχει μέλλον πέρα απο το λαϊκισμό ενώ αναφέρεται και στα ελληνοτουρκικά ενόψει της συνάντησής του στο Βίλνιους με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Έμφαση στις δεσμεύσεις για αυξήσεις μισθών, εκσυγχρονισμό κράτους και ΕΣΥ

Η αυριανή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει μεν όσα προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη δεύτερη τετραετία, αλλά δεν θα είναι γεμάτη μόνο με αριθμούς και μέτρα.

Επιπλέον, θα έχει και έντονο ιδεολογικό πρόσημο, με έμφαση βέβαια στις κεντρικές δεσμεύσεις για αύξηση των μισθών, εκσυγχρονισμό του κράτους και καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ήδη η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωρά στην άμεση στήριξη του ΕΚΑΒ με αξιοποίηση της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πυρκαγιές: Τα επόμενα βήματα αναλύει το τμήμα Δασολογίας του ΑΠΘ

Her News

Ηλίας Ασπρούδης: «Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός

HerNews ka

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή – Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

HerNews ka