HerNews.gr
Beauty

Πως θα προστατεύσετε το νέο σας τατουάζ από το νερό & τον ήλιο

Υπάρχει όντως κάτι στον θερμότερο καιρό που μας κάνει να νιώθουμε έμπνευση για να κάνουμε νέα τατουάζ. Όμως, ενώ το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε τατουάζ, αυτή η σεζόν απαιτεί μια πιο επιμελή ρουτίνα μετέπειτα φροντίδας για τατουάζ, ειδικά αν σκοπεύετε να πάτε στην πισίνα ή στην παραλία. 

Επειδή ένα κρίσιμο βήμα για τη φροντίδα ενός νέου τατουάζ δεν είναι μόνο η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο (όπως πρέπει να κάνετε πάντα), αλλά και η αποφυγή επαφής με το νερό.

Όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ και τις δραστηριότητες, θα χρειαστεί να διασφαλίσετε ότι θα  τα «αδιαβροχοποιήσετε» πριν βραχείτε. 

Γιατί πρέπει να αποφύγετε το νερό με ένα νέο τατουάζ;

Πρέπει να αδιαβροχοποιήσετε ένα τατουάζ για να αποφύγετε την ξήρανση, τον ερεθισμό και την επιβάρυνση με βακτήρια του νερού. Ένα τατουάζ που απορροφά νερό επίσης δεν θα επουλωθεί σωστά. Θα πρέπει να είναι προστατευμένα από το νερό, ώστε το δέρμα σας να μην το απορροφά και να μην υπάρχει κίνδυνος να μην επουλωθεί σωστά.

Πώς να αδιαβροχοποιήσετε ένα νέο τατουάζ

Πρώτα και κύρια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θεωρείται ασφαλές να είστε σε μια πισίνα ή στη θάλασσα με ένα ανίατο tattoo. Θέλετε οπωσδήποτε να μην το βρέξετε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το χλώριο θα στεγνώσει το δέρμα σας και το αλμυρό νερό μπορεί να το ερεθίσει. Επιπλέον, οι πισίνες και τα τζακούζι αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Πότε μπορείτε να κολυμπήσετε αφού κάνετε τατουάζ;

Θα χρειαστεί να αποφύγετε το κολύμπι μέχρι να επουλωθεί το tattoo σας – αυτό μπορεί να διαρκέσει δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Το να βουτήξετε στο νερό πριν από αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα – όπως μόλυνση, ξηρότητα, ερεθισμό ή ένα τατουάζ που δεν έχει επουλωθεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Έκανε την πιο αναπάντεχη αλλαγή στα μαλλιά της – Έγινε κοκκινομάλλα

HerNews ka

Λιπαρή επιδερμίδα: 4 tips να εφαρμόσεις τέλεια το ρουζ σου

HerNewskl

Ξανθές και λευκές τρίχες: Τις «πιάνει» το λέιζερ;

Her News