HerNews.gr
Beauty

Ξανθές και λευκές τρίχες: Τις «πιάνει» το λέιζερ;

Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας του εμφανίζει ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη τριχοφυΐα. Αναμφισβήτητα, οι ξανθές και οι λευκές τρίχες είναι πιο ευαίσθητες από τις σκούρες.

Έτσι επιλέγουμε ποικίλους τρόπους αποτρίχωσης, όπως για παράδειγμα το λέιζερ και τη ριζική αποτρίχωση με βελόνα. Επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ποια μέθοδος του ταιριάζει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Τα σύγχρονα κέντρα ιατρικής αισθητικής Dibeauty συνδυάζουν και τις δύο θεραπείες και ανάλογα με τις ανάγκες σας, σάς προτείνουμε και την ιδανικότερη!

· Ριζική αποτρίχωση

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα είναι η πιο κλασική μέθοδος και αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες θεραπείες αποτρίχωσης. Είναι μόνιμη και αποτελεσματική, καθώς με τη διοχέτευση ηλεκτρισμού καταστρέφει απευθείας τη ρίζα της τρίχας.
Η ριζική εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στο πρόσωπο ή οπουδήποτε υπάρχουν λευκές και ξανθές τρίχες. Η ριζική αποτρίχωση δεν έχει κανένα περιορισμό με τις εποχές ή τον ήλιο και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μήνα, ανεξαρτήτου ηλιοφάνειας. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εξαιρετικά και ορατά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Πιο συγκεκριμένα:

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με βελόνες;

Είναι μια μέθοδος στοχευμένης ‘καταστροφής’ για την αναγέννηση των τριχωτών κυττάρων με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου τύπου (ηλεκτρόλυση ή ανάδευση). Χρησιμοποιούμε μια λεπτή, αποστειρωμένη χρυσή βελόνα μιας χρήσης που εισάγεται προσεκτικά στην άκρη του θύλακα της τρίχας (ρίζα). Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα βραχυπρόθεσμο ρεύμα ελεγχόμενης τάσης που ηλεκτρολύεται στο περίβλημα. Στη συνέχεια η τρίχα αφαιρείται εύκολα και χωρίς αντίσταση.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η θεραπεία της ριζικής αποτρίχωσης με βελόνα εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος όταν:

1. οι τρίχες κρίνονται ακατάλληλες για λέιζερ λόγω του χρώματός τους

2. υπάρχει χνούδι στην επιδερμίδα

3. οι τρίχες είναι μεμονωμένες/ διάσπαρτες

4. είναι ιδανική μέθοδος για την περιοχή γύρω από τη θηλή

Πόσο διαρκεί η διαδικασία; Είναι ανώδυνη θεραπεία;

Είναι μια τεχνική που απαιτεί υπομονή, ακρίβεια και εμπειρία. Ένα τοπικό αναισθητικό τοποθετείται πριν από τη θεραπεία που μειώνει την ενόχληση, επομένως θεωρείται μια καλά ανεκτή διαδικασία. Η μέση διάρκεια της συνεδρίας είναι 15-20 λεπτά, και οι περιοχές όπου μπορεί να γίνει η αποτρίχωση των ξανθών και λευκών τριχών είναι μάτια, χείλη, στήθος.

Πότε θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από τις πρώτες συνεδρίες. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το πάχος των τριχών. Καθώς οι λεπτές τρίχες καταστρέφονται στην πρώτη συνεδρία, ενώ οι σκληρότερες λευκές ή ξανθές καταστρέφονται σταδιακά.

Η μέθοδος αυτή χρειάζεται επανάληψη κάθε μήνα. Φυσικά η μέθοδος της συγκεκριμένης αποτρίχωσης μπορεί να συνδυαστεί με το λέιζερ για την απομάκρυνση και των πιο σκούρων τριχών που μπορεί να έχουμε.

· Μέθοδος λέιζερ Αλεξανδρίτη

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Σε αντίθεση με τις βελόνες που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι μια αρκετά νέα και επαναστατική μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι πολύ ασφαλές και πιο προσιτό από όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα λέιζερ που παράγει μια δέσμη φωτεινής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια θα στοχεύσει τις χρωστικές της τρίχας για να φτάσει στο θύλακά της. Όταν καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας, η ενέργεια του λέιζερ θα καυτηριάσει το αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί τη μήτρα της τρίχας.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης της τριχοφυΐας. Οι πελάτες συνήθως παρατηρούν βραδύτερη ανάπτυξη των τριχών λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη ή τη δεύτερη θεραπεία.

Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τον τόνο του δέρματος και των τριχών του εκάστοτε ατόμου, τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας αλλά και το μηχάνημα του λέιζερ που χρησιμοποιείται.

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη για πυκνή τριχοφυΐα είναι συχνά η πιο αποτελεσματική, καθώς είναι ευκολότερο για το λέιζερ να στοχεύσει τη μελανίνη στην τρίχα και να καταστρέψει το θύλακα.

Η αποτρίχωση με λέιζερ για λεπτές τρίχες δεν είναι τόσο αποτελεσματική, αν και υπάρχουν διαθέσιμες τεχνικές που θα επιτρέψουν ακόμη και σε όσους έχουν λεπτή, ανοιχτόχρωμη τρίχα να απολαύσουν τα οφέλη της αποτρίχωσης με λέιζερ.

Τί γίνεται όμως με τις ξανθές και λευκές τρίχες; Μπορούν να καταστραφούν με το λέιζερ;

Η απάντηση είναι πως όχι! Η πιο ιδανική μέθοδος για αυτήν την κατηγορία τριχοφυΐας είναι η ριζική αποτρίχωση με βελόνα.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Frame Cut: Το κούρεμα που ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου

HerNewskl

Τα must συστατικά περιποίησης για το δέρμα σας

Her News

Brow lamination: Η τάση στα φρύδια που ξεκίνησε στην καραντίνα

Her News b