HerNews.gr
Health

Ψάρια: Η υπερτροφή που δεν πρέπει να χάσετε

Τα ψάρια θεωρούνται μια απαραίτητη υπερτροφή. Περιέχουν άπαχη πρωτεΐνη, λιγότερες θερμίδες κι άλλα θρεπτικά συστατικά. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ευεξία και την καλή υγεία.

Ποια είναι τα θρεπτικά οφέλη των ψαριών;

Κάποιος πρέπει να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή με επαρκείς πρωτεΐνες που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα.

Ανεξάρτητα από τις πηγές, τα ψάρια είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, που περιέχουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών D, B6 & 12, θειαμίνη, νιασίνη, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, ιώδιο και μαγνήσιο

Τα ψάρια είναι μια σημαντική πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία συνδέονται με μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, μειώνουν την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, κάνουν καλό στην υγεία των ματιών και στα νεύρα του βρέφους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να προστατεύσουν από την κατάθλιψη, το άγχος, το Αλτσχάιμερ και τον διαβήτη. Βοηθάνε στην πρόληψη της φλεγμονής και στη μείωση των πιθανοτήτων για εμφάνιση αρθρίτιδας.

Επειδή το σώμα μας δεν παράγει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, πρέπει να τα λαμβάνουμε μέσω της τροφής. Αν και όλα τα ψάρια τα περιέχουν, τα λιπαρά ψάρια είναι ιδιαίτερα καλά. Μερικά παραδείγματα είναι οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος και τα στρείδια.

Επίσης όταν μιλάμε για ζωική πρωτεΐνη, τα ψάρια είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με το κόκκινο κρέας, το οποίο είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά. Έχουν καλά λιπαρά και καλή ποσότητα πρωτεΐνης. Τέλος, τρώγοντας ψάρια χωνεύουμε πιο εύκολα και δεν νιώθουμε φούσκωμα.

Τα απαραίτητα superfoods του καλοκαιριού

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πεπόνι: Τα οφέλη του

Her News b

Γάλα στον καφέ: Να γιατί πρέπει να το κόψεις

Her News

Ηπατίτιδα: Το πρώτο σημάδι που εμφανίζεται στα παιδιά

Her News