HerNews.gr
DECORNEWS

5+1 Κόλπα που χρησιμοποιούν πάντα οι διακοσμητές για να κάνουν ένα σαλόνι να δείχνει πιο άνετο

Ένας καλά σχεδιασμένος και επιμελημένος χώρος δεν επηρεάζει μόνο την ατμόσφαιρα του σπιτιού αλλά και τη διάθεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Οι βαθιές αποχρώσεις, τα απαλά, απτικά υφάσματα, τα καμπυλωτά κομμάτια επίπλων που αισθάνονται σαν αγκαλιά, οι ειδικές γωνίες ανάγνωσης και πολλά άλλα μπορούν να χαλαρώσουν αμέσως ένα άτομο και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον χωρίς άγχος.

Και αυτή είναι η διάθεση που προσπαθούν να δημιουργήσουν όλοι οι κορυφαίοι σχεδιαστές του κόσμου στα σπίτια αυτή τη στιγμή. 

Εάν θέλετε κι εσείς ένα σαλόνι που είναι ήρεμο αλλά διαχρονικά κομψό, τότε αυτά τα παραδείγματα είναι αυτά που πρέπει να αναζητήσετε. 

1. Χρησιμοποιήστε υλικά σε φυσικούς τόνους

Ένα καθιστικό από όλο το ξύλο

Τα φυσικά υλικά συμβάλλουν πολύ στο να προκαλέσουν μια γήινη, ήρεμη και γαλήνια διάθεση σε ένα σπίτι. Επιπλέον, αυτά τα υλικά δεν ξεφεύγουν ποτέ από την τάση και αποτελούν εξαιρετική επένδυση λόγω των φιλικών προς το περιβάλλον ιδιοτήτων τους. Σκεφτείτε το φυσικό ξύλο ή την πέτρα για τα έπιπλα του σαλονιού σας και γεμίστε το σπίτι σας με έναν κλασικό χαρακτήρα που βελτιώνεται μόνο με τον καιρό. 

2. Χαμηλά έπιπλα

Ένα σαλόνι με επιμελημένα έπιπλα

Ένα προσβάσιμο τραπέζι που σας επιτρέπει να τοποθετείτε τα φλιτζάνια, τα περιοδικά και τα σνακ σας, ενώ προσθέτει επίσης μια κομψή πινελιά στο δωμάτιο είναι απαραίτητο για ένα χαλαρωτικό σαλόνι. 

3. Σχεδιάστε χώρους συνομιλίας

Ένα καθιστικό με χώρους συνομιλίας

Αν αναρωτιέστε πώς να σχεδιάσετε ένα μοντέρνο σαλόνι που είναι επίσης άνετο, ένα μεγάλο κόλπο βρίσκεται στη δημιουργία διαφορετικών ζωνών συνομιλίας. Αυτό θα κάνει τον χρόνο σας εδώ εύκολο και βολικό. Ένας κύριος χώρος καθιστικού, μαζί με μια άλλη γωνιά θα εξασφαλίσουν ότι κατά τη διάρκεια μεγάλων κοινωνικών συναντήσεων, εσείς ή οι καλεσμένοι σας μπορείτε να χωρίσετε σε μικρότερες ομάδες και να κάνετε οικεία συνομιλίες. 

Σε μεγαλύτερες οικογένειες, αυτό επιτρέπει στα παιδιά και τους γονείς να περνούν χρόνο στο ίδιο δωμάτιο, κάνοντας διαφορετικές δραστηριότητες. Επιπλέον, ενισχύει σημαντικά τη λειτουργικότητα αυτού του δωματίου.  

4. Δημιουργήστε ένα κάθισμα στο παράθυρο

Ένα σαλόνι με μια γωνιά δίπλα στο παράθυρο

 Ένα σημείο καθιστικού δίπλα στο παράθυρο θα προσθέσει μια ιδιαίτερη ποιότητα στους εσωτερικούς χώρους και θα ενθαρρύνει τον «χρόνο μου». Η γωνιά είναι υπέροχη για διάβασμα όταν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να συμμετέχετε στις οικογενειακές συζητήσεις.

5. Επιλέξτε κομμάτια με καμπύλες

Ένα καθιστικό με καμπύλα έπιπλα

Το θέμα με την τάση του κυρτού καναπέ είναι ότι προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς στο σαλόνι, αλλά δεν είναι απλώς μια διακοσμητική προσθήκη. Ένα κυρτό κομμάτι προσφέρει επίσης απόλυτη άνεση. Ένας ημικυκλικός καναπές ενθαρρύνει εγγενώς την χαλάρωση. Ένα κομμάτι που θέλετε να κουλουριαστείτε και να κοιμηθείτε μέσα. Αυτά προσθέτουν απαλότητα και στη διακόσμηση του σπιτιού χωρίς να θυσιάζει το στυλ. Σήμερα υπάρχουν πολλά έξυπνα και ιδιαίτερα σχεδιαστικά κομμάτια εκεί έξω, επενδυμένα με βελούδινα υφάσματα για να διαλέξετε. 

6. Αφήστε το φως να ρέει μέσα άφθονο

Ένα σαλόνι με άπλετο φυσικό φως

Τα ψηλά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή όχι μόνο βοηθούν στη δημιουργία μιας εσωτερικής-εξωτερικής ατμόσφαιρας αλλά και διασφαλίζουν ότι το εσωτερικό λούζεται πάντα με φυσικό, ζεστό φως. Ένα φυσικά φωτισμένο δωμάτιο έχει μια εγγενώς ηρεμιστική όψη. Τα υλικά, τα χρώματα και οι υφές λάμπουν πραγματικά σε αυτό το φως και ενεργοποιούν την ατμόσφαιρα του δωματίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jenn Im: Η αισθητική της κουζίνας στο YouTube

Her News b

Πώς να διακοσμήσετε εντυπωσιακά το σπίτι σας με φωτογραφίες σας σε καμβά

HerNews ka

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα νέο κλιματιστικό

Her News