HerNews.gr
Health

Τα απαραίτητα superfoods του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε μερικά απαραίτητα superfoods. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τρώτε θρεπτικά και ικανοποιητικά τρόφιμα.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή με superfoods θα διασφαλίσει επίσης ότι παραμένετε ενυδατωμένες, που είναι απαραίτητο τώρα που έχει ζέστη.

Ποια superfoods λοιπόν είναι απαραίτητα τους καλοκαιρινούς μήνες;

1. Καρπούζι

Το καρπούζι είναι το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του δέρματος. Μπορείτε να το φάτε μόνο του ή κομμένο σε κύβους σε μια πράσινη σαλάτα.

2. Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια καταπληκτική πηγή πρωτεΐνης και προβιοτικών, τα οποία λατρεύει το έντερο σας. Φτιάχνετε μια καλοκαιρινή σαλάτα; Χρησιμοποιήστε κρεμώδες ελληνικό γιαούρτι ως βάση του ντρέσινγκ της σαλάτας σας. Επίσης το παγωμένο ελληνικό γιαούρτι είναι το τέλειο επιδόρπιο για τον ζεστό καιρό. Ανακατέψτε πρώτα τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα για να τα προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

3. Πιπεριές

Τραγανές και διαθέσιμες σε πολλές ζωηρές αποχρώσεις, οι πιπεριές ανήκουν στα superfoods που πρέπει να δοκιμάσετε. Περιέχουν πολλά μέταλλα και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και του καλίου που τονώνουν το ανοσοποιητικό και προάγουν την υγεία της καρδιάς.

4. Αγκινάρα

Οι αγκινάρες είναι νόστιμες, χορταστικές και γεμάτες με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και φυτοχημικά που περιέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Οι αγκινάρες περιέχουν επίσης πρωτεΐνη και ινουλίνη που τονώνει την υγεία του εντέρου. Επιπλέον, προσφέρουν και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, μαγνήσιο και κάλιο.

5. Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά για την υγεία των ματιών, του δέρματος και της καρδιάς. Έχουν και σε φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Για ένα νόστιμο συνοδευτικό με το επόμενο γεύμα σας, σκεφτείτε να σοτάρετε κολοκυθάκια με βότανα του καλοκαιριού, όπως βασιλικό, ρίγανη ή σχοινόπρασο.

Vegan διατροφή: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγεία: Το κοτέϊλ τριών ιών προμηνύει έναν δύσκολο χειμώνα

HerNews ka

Δυσκοιλιότητα: Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν

Her News b

Γιατί πρέπει να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας;

Her News