HerNews.gr
Ταξίδια

Τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη αν ταξιδεύεις συχνά για δουλειά

Αν ταξιδεύεις συχνά για τη δουλειά σου, τότε σίγουρα ξέρεις ότι η εμπειρία είναι συναρπαστική, αλλά ταυτόχρονα και αγχωτική. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αρκεί να ακολουθήσεις τις κατάλληλες στρατηγικές. 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν μοιραζόμαστε μαζί σου μερικούς πολύ αποτελεσματικούς τρόπους για να διευκολύνεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών σου ταξιδιών. Πίστεψέ μας, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Βρες τον καλύτερο τρόπο για να κινηθείς 

Πολλές φορές, ένα επαγγελματικό ταξίδι κρατάει παραπάνω από λίγες μέρες ή μπορεί να χρειάζεται να κάνεις πολλά μικρά ταξίδια μέσα σε ένα μήνα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο καλύτερος τρόπος να είσαι άνετη και ανεξάρτητη είναι να έχεις το δικό σου μέσο μεταφοράς.

Αν έχεις ήδη δικό σου αμάξι ή αν σου έχει παραχωρηθεί κάποιο εταιρικό αμάξι, τέλεια! Αν όμως δεν συμβαίνει κάτι από τα δύο, τότε καλό είναι να μελετήσεις τις εναλλακτικές σου, το συντομότερο δυνατόν.

Μία πολύ καλή εναλλακτική είναι η μηνιαία μίσθωση αυτοκινήτου με κάποιο πρόγραμμα, όπως το switch.myavis.gr, όπου μπορείς να έχεις το αμάξι της επιλογής σου σε μηνιαία βάση, χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση.  

Πακέταρε έξυπνα

Το πακετάρισμα είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά (και χρονοβόρα) βήματα που πρέπει να κάνεις όταν ετοιμάζεσαι για ένα ταξίδι, είτε είναι επαγγελματικό, είτε όχι.
Η μη σωστή οργάνωση της βαλίτσας σου μπορεί να σου δημιουργήσει στρες και να έχει ως αποτέλεσμα περιττές καθυστερήσεις και εκνευρισμό. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πακετάρεις σωστά και μόνο αυτά που χρειάζεσαι.

Οπότε, φτιάξε μία αναλυτική λίστα με όλα όσα πρέπει να πάρεις μαζί σου και από αυτή κράτα μόνο τα απαραίτητα -δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς μαζί σου περιττό βάρος και ρούχα που δε θα φορέσεις ποτέ!

Επιπλέον, επίλεξε λειτουργικά ρούχα, τα οποία να μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε με το κάθε κομμάτι να μπορείς να δημιουργήσεις πολλά looks.

Τέλος, επένδυσε σε μία πρακτική βαλίτσα όπως αυτές της Samsonite, ώστε και να μπορείς να την οργανώσεις εύκολα, αλλά και να την παίρνεις μαζί σου σε όλα τα ταξίδια, χωρίς να πάθει τίποτα.

Σχεδίασε προσεκτικά τη διαδρομή σου

Αν είναι στο χέρι σου να σχεδιάσεις ποιά διαδρομή θα ακολουθήσεις, τότε θα πρέπει να κινηθείς στρατηγικά! Δες σε ένα χάρτη ακριβώς ποιά διαδρομή θα ακολουθήσεις και ποιές στάσεις θα κάνεις και προσάρμοσέ τα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφύγεις άσκοπες καθυστερήσεις.

Αν το επαγγελματικό ταξίδι που πρόκειται να κάνεις είναι προς κάποια χώρα του εξωτερικού, τότε καλό είναι να προτιμήσεις τις απευθείας πτήσεις, αφού έτσι θα φτάσεις πολύ πιο γρήγορα στον προορισμό σου.

Επιπλέον, καλό είναι να έχεις κλείσει τόσο τα εισιτήρια, όσο και τη διαμονή σου όσο το δυνατόν πιο νωρίς, ώστε να βρεις τις θέσεις και τα δωμάτια που θέλεις, χωρίς να αναγκαστείς να συμβιβαστείς με ό,τι έχει μείνει την τελευταία στιγμή!

Μην παρεκκλίνεις από τη ρουτίνα σου

Η αλήθεια είναι πως όταν ταξιδεύεις -ειδικά σε χώρες του εξωτερικού- αναπόφευκτα ξεφεύγεις από τη ρουτίνα που ακολουθείς όταν είσαι στο σπίτι σου. Ο ύπνος, η διατροφή και οι καθημερινές σου δραστηριότητες αλλάζουν, με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να αποσυντονίζεται και το βιολογικό σου ρολόι να απορρυθμίζεται.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείς, όσο αυτό είναι δυνατόν, να μην παρεκκλίνεις πολύ από τη ρουτίνα σου και να κάνεις την αυτοφροντίδα προτεραιότητα κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού σου ταξιδιού.
Συνέχισε να κάνεις κάποιο είδος άσκησης (έστω και περπάτημα), να τρέφεσαι υγιεινά και να κοιμάσαι αρκετά. Έτσι, θα διατηρήσεις τις ισορροπίες και θα παραμείνεις υγιής, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά!

Βρες χρόνο για διασκέδαση

Μπορεί να ταξιδεύεις για καθαρά επαγγελματικούς σκοπούς, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε χωράει και λίγη διασκέδαση στο πρόγραμμά σου! Όσο αυστηρό κι αν είναι το πρόγραμμά σου, είναι σημαντικό να ξεκλέβεις λίγο χρόνο κάθε μέρα για να χαλαρώσεις και να κάνεις δραστηριότητες που σε γεμίζουν.

Κάνε μία έρευνα για να βρεις τα καλύτερα αξιοθέατα της περιοχής που επισκέπτεσαι, δες τι events και καλλιτεχνικά δρώμενα γίνονται την περίοδο που είσαι εκεί, ρώτα τους ντόπιους για τα καλύτερα εστιατόρια και βρες δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά σου.
Όλα αυτά, θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις ισορροπίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου και να αποφύγεις το burnout!

Τα επαγγελματικά ταξίδια δε χρειάζεται να είναι μία στρεσογόνος εμπειρία, η οποία σε απορρυθμίζει και σε βγάζει εκτός προγράμματος. Ακολουθώντας τις συμβουλές που μοιραστήκαμε μαζί σου, μπορείς να έχεις ένα άνετο και συναρπαστικό επαγγελματικό ταξίδι!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μονοήμερη Εκδρομή: 4 υπέροχα μέρη κοντά στην Αθήνα

Her News b

Φύγαμε για Τζιά; 8 κορυφαίες εμπειρίες για διακοπές στην Κέα

Her News

Guardian: Οι 10 ήσυχοι ελληνικοί προορισμοί που προτείνει

Her News