HerNews.gr
Health

Κολύμβηση: Τα οφέλη για το σώμα και την υγεία

Τα οφέλη της κολύμβησης είναι τεράστια. Αλλά λογικά δεν είναι τόσο τακτικό μέρος της ρουτίνας προπόνησής σας όσο, για παράδειγμα, το τρέξιμο ή το Pilates. Όπως λέμε πάντα, η προπόνηση που απολαμβάνετε είναι αυτή που πρέπει να κάνετε. Οπότε αν δεν σας αρέσει τόσο η κολύμβηση, δεν χρειάζεται να πιέζεστε. Αν όμως σας αρέσει το κολύμπι, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για όλα τα οφέλη που προσφέρει.

Βελτιώνει την ψυχική σας υγεία

Η κολύμβηση είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που απαιτούν να αφήσεις τον έξω κόσμο, έξω. Φυσικά δεν μπορείτε να κοιτάξετε το Instagram όσο κολυμπάτε. Επομένως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κολύμβησης είναι ότι σας προσφέρει την ευκαιρία να χαλαρώσετε από τη συνεχή ψηφιακή διέγερση.

Το συχνό κολύμπι βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, καθώς απελευθερώνει τις ορμόνες της «καλής αίσθησης» και διατηρεί τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί με υγιή τρόπο.

Βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση 

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες για να είστε υγιείς από τα 19 έως τα 64 θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, όπως τρέξιμο και περπάτημα.

Εάν επιλέξετε να κάνετε ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, όπως η γρήγορη κολύμβηση, μπορείτε να το μειώσετε στα 75 λεπτά, που είναι μόνο λίγο περισσότερο από μία ώρα κάθε εβδομάδα.

Το κολύμπι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα

Η αερόβια άσκηση (π.χ. οποιαδήποτε καρδιακή δραστηριότητα) έχει συνδεθεί με καλύτερη ποιότητα ύπνου και βελτιωμένη διάρκεια ύπνου. Η κολύμβηση οπότε είναι μια μορφή άσκησης που θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πιο γρήγορα και πιο καλά.

Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν έχεις περίοδο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κλάμπ γέλιου: Τι είναι η «γελωτοθεραπεία» και ποια τα οφέλη της;

HerNews ka

Παγκόσμια μελέτη επιβεβαιώνει τον αντίκτυπο της Covid στην εκμάθηση της ανάγνωσης

HerNews ka

Τι προκαλεί φαγούρα στις παλάμες;

HerNews ka