HerNews.gr
DECORNEWS

H «ξεπερασμένη» τάση για τοίχους που κάποτε θεωρούσαμε παρελθόν ανανεώθηκε – Είναι πολύ καλύτερη αυτή τη φορά

Ό,τι κυκλοφορεί έρχεται στον κόσμο των τάσεων και πρόσφατα παρατηρήσαμε την επανεμφάνιση μιας πολύ χαρούμενης τεχνικής. Όταν πρόκειται για εσωτερικούς χώρους, η σωστή επιλογή χρωμάτων μπορεί αναμφίβολα να δημιουργήσει ή να χαλάσει ένα σχέδιο.

 Μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί από εμάς έχουμε στραφεί προς τη διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα για τις ηρεμιστικές, γαλήνιες, ιδιότητες και την καθαρή εμφάνισή τους φυσικά, αλλά ίσως είναι και πιο ασφαλές.

Υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερος φόβος να γίνει λάθος όταν πρόκειται για την ανάμειξη πιο τολμηρών χρωμάτων.

Αρχικά το πολύ δημοφιλές -μεταξύ 2018 και 2020-  ombre επιστρέφει στο προσκήνιο. Ίσως επειδή είμαστε έτοιμοι να εκφραστούμε περισσότερο μέσα από τους εσωτερικούς μας χώρους, οι σχεδιαστές το επιλέγουν ξανά. Ένα υπνοδωμάτιο με χαρακτηριστικό τοίχο ακουαρέλας ombre

Η τάση του ombre είναι η διαδικασία ανάμειξης μιας χρωματικής απόχρωσης με την άλλη, μεταβαίνοντας σταδιακά από τις ανοιχτές στις σκούρες αποχρώσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνική βαφής σε τοίχους, υφάσματα ή αξεσουάρ. 

Γιατί το ombre επιστρέφει τώρα;

Οι άνθρωποι αγαπούν τη ρευστή, οργανική κίνηση και το ombre προσφέρεται φυσικά σε αυτό. Δένει τόσο όμορφα με την τεράστια οργανική μοντέρνα πολυεπίπεδη εμφάνιση που όλοι αγαπούν. 

ένα σαλόνι με επένδυση τοίχου ombre

Πως να εντάξετε το ombre στον σχεδιασμό σας

Όσο όμορφη κι αν είναι η ombre εμφάνιση, δεν θέλετε να το παρακάνετε. Χρησιμοποιείται καλύτερα σε μικρές δόσεις, ως προφορά, ώστε να μην χάνει τον αντίκτυπό του. Όταν χρησιμοποιείται με σύνεση, προσθέτει φυσική κίνηση και μετάβαση χωρίς να αισθάνεται αναγκαστική.

Ενώ χρησιμοποιείται κυρίως για αισθητικούς λόγους στο σχεδιασμό ενός δωματίου, μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα οπτικό αποτέλεσμα κάνοντας ένα δωμάτιο να φαίνεται ψηλότερο, εάν οι αποχρώσεις γίνονται από πιο σκούρες στο κάτω μέρος σε πιο ανοιχτόχρωμες προς την οροφή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διατηρήστε τις κάλτσες σας κατάλευκες: Ολοκληρωμένος οδηγός για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

HerNews ka

Κρεβατοκάμαρα: Οδηγός φωτισμού για το υπνοδωμάτιο

Her News

Καλοκαιρινό Kit: Ποια εύχρηστα αντικείμενα διακόσμησης δεν πρέπει να λείπουν

Her News b