HerNews.gr
DECORNEWS

Κρεβατοκάμαρα: Οδηγός φωτισμού για το υπνοδωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρά σας είναι το σημείο όπου ξεκινάτε και τελειώνετε κάθε μέρα, και δεδομένου ότι είναι ένας χώρος που είναι κυρίως μόνο για εσάς, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή! Η διασφάλιση ότι στην κρεβατοκάμαρα θα έχετε τον κατάλληλο φωτισμό θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε αυτόν τον χώρο στο επόμενο επίπεδο.

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση. Όταν γίνει σωστά, μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε καλύτερα την καθημερινή σας ρουτίνα και να βελτιώσετε σημαντικά την ατμόσφαιρα του σπιτιού, αλλά φυσικά και στην κρεβατοκάμαρα.

Όταν μιλάμε για το υπνοδωμάτιο, το σχέδιο φωτισμού θα πρέπει να συνυπολογίζει τρόπους για να επιτύχετε τη σωστή ατμόσφαιρα, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη αν χρησιμοποιείτε συχνά στο κρεβάτι τον φορητό σας υπολογιστή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει layering

Για την κρεβατοκάμαρα είναι καλό να έχετε τρεις διαφορετικές πηγές φωτισμού. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε ένα μεγάλο φως στο ταβάνι, αλλά κι ένα μικρό φωτιστικό στο κομοδίνο σας. Το δεύτερο θα το ανάβετε όταν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο πριν κοιμηθείτε ή όταν σας ενοχλεί το κεντρικό φως.

Όμως απαραίτητος είναι και ο διακοσμητικός φωτισμός. Αυτός είναι και το κόσμημα της κρεβατοκάμαράς σας. Εδώ επιλέξτε μικρά λαμπάκια σε σειρά ή ένα πολύ μικρό φωτιστικό.

Επιλέξτε απλίκες

Οι απλίκες προσθέτουν κομψότητα στο κομοδίνο και αφήνουν το επάνω μέρος του καθαρό, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό τους θετικό. Αν διαβάζετε πολύ στο κρεβάτι, μια απλίκα είναι πάντα χρήσιμη.

Επίσης αν μοιράζεστε την κρεβατοκάμαρα με τον σύντροφό σας ή τον σύζυγό σας, φροντίστε να έχει ο καθένας μια ξεχωριστή απλίκα, που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Μην ξεχνάτε τα dimmers

Όσον αφορά τον φωτισμό της κρεβατοκάμαρας σας, οι ροοστάτες είναι σημαντικοί. Σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτεινότητας. Έτσι κάθε φορά θα ταιριάζει με τη δραστηριότητα που κάνετε. Πιο δυνατό φως για παράδειγμα αν τακτοποιείτε το κρεβάτι σας και πιο χαμηλό αν ετοιμάζεστε για ύπνο.

Tips για να οργανώσετε τα ρούχα στη ντουλάπα σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σκανδιναβικό στυλ σε διαμέρισμα στον Υμηττό

Her News b

Οι χώροι που ξεχνάτε να διακοσμήσετε για το φθινόπωρο & οι πιο classy ιδέες

HerNews ka

Καταπολεμώντας τη δυσοσμία: Πρακτικές συμβουλές για ένα αρωματικό και καθαρό σπίτι

HerNews ka