HerNews.gr
Beauty

Βήμα προς βήμα νυχτερινή ρουτίνα για απαλή επιδερμίδα

Ετοιμάστε την επιδερμίδα σας για ύπνο με μια νυχτερινή ρουτίνα που θα προωθήσει το βέλτιστο περιβάλλον για να επαναφορτιστεί και να ανανεωθεί.

Η νύχτα είναι η ιδανική περίοδος για να χρησιμοποιήσετε μια στοχευμένη θεραπεία, καθώς μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά ενώ κοιμάστε. Έτσι θα έχετε μια λαμπερή επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της μέρας και θα σας διευκολύνει και με το μακιγιάζ.

Τη νύχτα όταν ολόκληρο το σώμα σας ξεκουράζεται, ανανεώνεται και επαναφορτίζεται και το δέρμα σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Μια καλή νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα σας βοηθήσει να δώσετε στο δέρμα σας ό,τι χρειάζεται για να το κάνει αυτό.

Τηρώντας αυτή τη ρουτίνα νύχτα με τη νύχτα, αποκτάτε ένα υγιές δέρμα μέρα με τη μέρα. Το δέρμα με τάση για ατέλειες χρειάζεται συγκεκριμένο τύπο περιποίησης. Χρειάζεστε μια ρουτίνα που θα εξισορροπεί τον ενδελεχή καθαρισμό και το ξεκλείδωμα των πόρων με τη σωστή ποσότητα ενυδάτωσης.

Είναι επίσης απαραίτητο ένα καταπραϋντικό προϊόν για να στοχεύσετε τυχόν ατέλειες και να αποτρέψετε περαιτέρω επιδείνωση. Αυτό θα αφήσει το ευαίσθητο δέρμα σας απαλό.

Βήμα 1: Αφαίρεση μακιγιάζ

Εάν φοράτε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πρώτη σας δουλειά είναι να βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο, ειδικά από τα χείλη και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επιλέξτε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για ντεμακιγιάζ, καθώς αυτό θα αφαιρέσει ακόμα και το βαρύ μακιγιάζ εύκολα, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον τρίψιμο στο δέρμα σας.

Βήμα 2: Καθαρισμός και απολέπιση

Το δέρμα με τάση για ατέλειες συχνά συμβαδίζει με τη λιπαρότητα. Εάν το δέρμα σας παράγει πολύ σμήγμα, ο καθαρισμός σας θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Έτσι η επιφάνεια του δέρματός σας θα είναι καθαρή, φρέσκια και απαλή, χωρίς τίποτα να φράζει τους πόρους. Κάντε απαλές κινήσεις και δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεται το δέρμα σας κατά τη διάρκεια και μετά τον καθαρισμό.

Για να διατηρήσετε το δέρμα με τάση για ατέλειες λείο και καθαρό, ίσως θέλετε να προσθέσετε και το βήμα της απολέπισης. Η απολέπιση βοηθά στη διατήρηση του ανώτερου στρώματος του δέρματός σας. Έτσι η επιδερμίδα παραμένει λεία και φρέσκια. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν που συνδυάζει τον καθαρισμό με την απαλή απολέπιση, δηλαδή να βρείτε ένα προϊόν που θα είναι 2 συν 1.

Βήμα 3: Τόνερ

Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα αφαίρεσης του καθαριστικού σας, να φρεσκάρετε το δέρμα και να αφαιρέσετε τυχόν τελευταία ίχνη λιπαρότητας ή μακιγιάζ, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα τόνερ. Αυτό το βήμα μπορεί να προσθέσει οφέλη όπως η ματ ή η αντιβακτηριδιακή δράση, ανάλογα με τη φόρμουλα που θα επιλέξετε. Είναι επίσης μια καλή επιλογή εάν χρησιμοποιείτε καθαριστικό σε μορφή κρέμας.

Βήμα 4: Στοχευμένη φροντίδα

Εάν αυτή τη στιγμή έχετε ατέλειες, μπορείτε να εστιάσετε τη νυχτερινή ρουτίνα σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή με στοχευμένη θεραπεία. Βρείτε προϊόντα υψηλής συγκέντρωσης που θα χρησιμοποιείτε σε μικρές ποσότητες απευθείας σε σημεία με ατέλειες. Μπορούν να βοηθήσουν στη στόχευση των κηλίδων και άλλων σημαδιών.

Αυτοί οι τύποι προϊόντων εφαρμόζονται καλύτερα σε καθαρό δέρμα, ώστε να μπορούν να δράσουν απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Η νύχτα είναι η ιδανική στιγμή για να χρησιμοποιήσετε μια στοχευμένη θεραπεία, αφού το δέρμα σας μένει χωρίς μακιγιάζ για αρκετές ώρες.

Βήμα 5: Ενυδάτωση

Όπως συμβαίνει με κάθε νυχτερινή ρουτίνα, το τελευταίο βήμα είναι να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Ακόμη και τα λιπαρά και με ατέλειες δέρματα χρειάζονται καλή ενυδάτωση. Ειδικά μάλιστα αν χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό καθαριστικό και απολεπιστικό που αφαιρεί πολύ σμήγμα. Εάν το δέρμα σας έχει μείνει απαλό και λείο με τον καθαρισμό και την απολέπιση, χρειάζεστε ενυδάτωση για να το διατηρήσετε έτσι.

Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε την ενυδατική σας κρέμα με προσοχή. Ψάξτε για μη φαγεσωρογόνες φόρμουλες. Αποφύγετε οτιδήποτε σας φαίνεται πολύ λιπαρό ή πλούσιο σε υφή. Πολλές κρέμες νύχτας έχουν πιο πλούσια υφή από τις κρέμες ημέρας. Επομένως πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιλεκτικές όταν επιλέγετε μία για λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση για ατέλειες.

Εμμηνόπαυση:Τα καλύτερα προϊόντα για το δέρμα σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Nail me up: O αγαπημένος girly πολυχώρος που θα σου φτιάξει τη διάθεση!

HerNewskl

Χωρίστρα των μαλλιών: Γιατί είναι απαραίτητη χρήση του αντηλιακού;

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο casual undo για κάθε περίσταση

HerNewskl