HerNews.gr
Beauty

Εμμηνόπαυση:Τα καλύτερα προϊόντα για το δέρμα σας

Οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα στην εμμηνόπαυση. Όμως υπάρχουν αλλαγές και στα επίπεδα των ορμονών που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο δέρμα σας.

Τα χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και κολλαγόνου μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές του δέρματος κατά την εμμηνόπαυσης. Μερικές συχνές αλλαγές περιλαμβάνουν φαγούρα, λέπτυνση της επιδερμίδας και ξηροδερμία.

Ευτυχώς, μια καλή ρουτίνα περιποίησης στην εμμηνόπαυση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Γιατί έχετε ξηρό δέρμα κατά την εμμηνόπαυση;

Η ξηροδερμία είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα από την εμμηνόπαυση κι έπειτα. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ικανότητά του να συγκρατεί νερό. Τα επίπεδα οιστρογόνων και κολλαγόνου παίζουν ρόλο στα φυσικά επίπεδα υγρασίας. Επίσης επηρεάζουν και την ικανότητά του δέρματος να δημιουργεί ένα αδιάβροχο φράγμα που συγκρατεί την υγρασία.

Στα πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης, η παραγωγή οιστρογόνων και κολλαγόνου μπορεί να μειωθεί δραματικά. Οπότε μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας επηρεάζεται περισσότερο.

Πώς να αντιμετωπίσετε το ξηρό δέρμα κατά την εμμηνόπαυση

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το σαπούνι στεγνώνει το ώριμο δέρμα. Επομένως η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού με ισορροπημένο pH θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα σας παραμένει καθαρό, αλλά και ενυδατωμένο. Θα θελήσετε επίσης να εφαρμόσετε γενναιόδωρα την ενυδατική σας κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά το μπάνιο.

Έτσι θα κλειδώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Εμείς σας προτείνουμε να διαλέξετε προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και ιαματικό νερό.

Όλα αυτά βοηθάνε στην ενυδάτωση, τη θρέψη και τη λείανση του δέρματος. Ταυτόχρονα μπορούν να αντισταθμίσουν την απώλεια υγρασίας κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον μια κρέμα ημέρας που θα είναι μη λιπαρή και θα έχει ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρά οξέα θα θρέψει και θα μαλακώσει άμεσα το δέρμα.

Ερεθισμένο και κνησμώδες δέρμα κατά την εμμηνόπαυση

Το υγιές δέρμα έχει ένα ελαφρώς όξινο επίπεδο pH. Καθώς όμως μεγαλώνουμε, αλλάζει και το επίπεδο pH του δέρματός μας. Μετά τα 50, αυξάνεται και γίνεται πιο επιρρεπής στην ευαισθησία. Διαλέξτε κρέμες που θα είναι κατάλληλες για ευαίσθητο δέρμα. Θα πρέπει να βοηθάνε στη βελτίωση της λειτουργίας φραγμού του δέρματός σας, ενώ κοιμάστε. 

Γλυκερίνη: Ο ρόλος της στην ενυδάτωση των χεριών σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δημήτρης Γιανέττος: Έκανε το πιο δροσερό χτένισμα στη Gigi Hadid

HerNewskl

Mob wife bob: Το hair look που ήρθε να καταρρίψει την clean girl αισθητική

HerNewskl

Ποια είναι τα 5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

HerNewskl