HerNews.gr
Health

3 Λόγοι για να ξυπνάς στις 5 το πρωί

Υπάρχουν διάφορα οφέλη όταν ξυπνάς στις 5 το πρωί. Το να ξυπνάς τόσο νωρίς δεν σημαίνει απλώς ότι σηκώνεσαι από το κρεβάτι και πρέπει να «δουλέψεις» περισσότερο ή να αποκτήσεις καλές συνήθειες νωρίτερα. 

Από όταν ξυπνάς στις 5 το πρωί μέχρι την πρώτη υποχρέωση της ημέρας, είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για παιδιά, αυτή είναι η δικιά σου ώρα. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις αυτά που πραγματικά θέλεις και δεν βρίσκεις χρόνο. Μπορείς απλά να απολαύσεις τον καφέ σου, να δεις την ανατολή, να κάτσεις στην ησυχία. Είναι μοναδική η αίσθηση όμως του να βλέπεις την ανατολή κάθε πρωί.

Σίγουρα εξάλλου θα έχει συμβεί και σε εσένα όταν σηκώνεσαι αργά, γίνεσαι βιαστική, είσαι πιο γκρινιάρα και νιώθεις ότι έχεις χάσει τουλάχιστον τη μισή μέρα. Επειδή αυτά τα συναισθήματα δεν είναι και πολύ καλά, παρακάτω σου έχουμε 3 λόγους για να ξυπνάς πλέον στις 5 το πρωί.

Δίνεις τον κατάλληλο τόνο για την ημέρα σου

Ξυπνώντας νωρίς, μπορείς να ορίσεις τον τόνο της ημέρας. Ένας θετικός τόνος και νοοτροπία το πρωί, σημαίνει ότι θα συνεχίσεις την υπόλοιπη μέρα με θετικότητα. 

Άρχισε την κίνηση

Η άσκηση το πρωί σου δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα και σε κάνει να νιώθεις φανταστικά. Όταν ιδρώνεις καλά τόσο πρωί, δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ολοκληρωμένη. Κι όταν έχει ζέστη, ένας λόγος παραπάνω να γυμνάζεσαι πρωί πρωί.

Βάλε το σώμα σου σε κίνηση και κάνε μια προπόνηση πριν από τις 8 το πρωί, ώστε να τη σβήσεις από τη λίστα σου και να μην ανησυχείς για την προπόνηση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Δούλεψε σε κάτι που αγαπάς

Είναι καλύτερο να ανυπομονείς να ξυπνήσεις στις 5 το πρωί. Μπορείς να επιτύχεις αυτό το κίνητρο κάνοντας κάτι που αγαπάς το πρωί. Η πρωινή ρουτίνα σου μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή την ανάγνωση ενός βιβλίου, μέχρι το να γράψεις στο blog σου. 

Η πρωινή ρουτίνα που προάγει την ευεξία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 πρωινές συνήθειες για μια άκρως παραγωγική ημέρα

Her News

Γιατί είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο τον γυναικολόγο μας;

Her News

Oυρολοίμωξη: Πώς επηρεάζεται από την ερωτική επαφή;

HerNewskl