HerNews.gr
Health

Oυρολοίμωξη: Πώς επηρεάζεται από την ερωτική επαφή;

Η ουρολοίμωξη ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τις γυναίκες και όταν μιλάμε για τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση.

Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες μια στις δυο γυναίκες παθαίνει έστω μια φορά στη ζωή της τη συγκεκριμένη λοίμωξη. Όμως, δεν είναι λίγες εκείνες που παθαίνουν ουρολοίμωξη λόγω της σεξουαλικής επαφής. 

Oυρολοίμωξη

Η ουρολοίμωξη προκύπτει λόγω του ότι διαταράσσεται το περιβάλλον της συγκεκριμένης περιοχής. Συνήθως οφείλεται στο βακτήριο της E.coli, το οποίο ζει στο έντερο σε ποσοστό 60%.  Ωστόσο,  λόγω του ότι ο γυναικείος κόλπος βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή του πρωκτού, είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν μικρόβια. Αν όμως περάσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο προσπαθεί  να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, δημιουργεί φλεγμονή.

Τα συμπτώματα αυτής είναι ερεθισμός, τσούξιμο κατά την ούρηση και πόνος χαμηλά στην κοιλία. Ένα ακόμη διαδεδομένο σύμπτωμα είναι η συχνοουρία. 

Oυρολοίμωξη

`Αν θέλεις να προλάβεις τον οργανισμό σου από την ουρολοίμωξη, φρόντισε να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες νερού σε καθημερινή βάση. Επίσης, ένας από τους βασικότερους κανόνες είναι να ουρήσεις μετά τη σεξουαλική επαφή. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν τα πιθανά βακτήρια πριν προλάβουν να φτάσουν στην περιοχή της κύστης. 

Νεότερα Άρθρα

Πετσέτες θαλάσσης: Οδηγίες για να είναι πάντα σαν καινούριες

Her News b

Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν έχεις περίοδο;

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ενότητα και δέσμευση για ένα υγιές μέλλον

HerNews ka