HerNews.gr
Beauty

Χρήσιμες συμβουλές για την επιδερμίδα από δερματολόγους

Όλες οι γυναίκες θέλουμε μια λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς ατέλειες. Γι’ αυτό προσπαθούμε να ακολουθούμε μια ρουτίνα το πρωί και μια το βράδυ. Πλέον γνωρίζουμε τα οφέλη του skincare, αλλά εδώ έχουμε συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές από δερματολόγους, που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

1. Καθημερινό αντηλιακό

Ο πρώτος κανόνας είναι ότι να μην φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 στο πρόσωπό. Αλλιώς χρησιμοποιήστε τουλάχιστον μια κρέμα BB ή foundation που περιέχει αντηλιακή προστασία.

αντηλιακό

Το αντηλιακό παίζει σημαντικό ρόλο στα αντιγηραντικά σας όπλα. Η τακτική χρήση θα περιορίσει τη ζημιά από την υπεριώδη ακτινοβολία και θα βοηθήσει στην προστασία από λεπτές γραμμές, ρυτίδες, και μελάγχρωση που οδηγεί σε ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα αντηλιακό που έχει τουλάχιστον SPF 30. 

2. Κρέμα νύχτας

Ποτέ να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν ρετινοειδές στην επιδερμίδα σας, τη νύχτα. Τα ρετινοειδή είναι ενώσεις που προέρχονται από τη βιταμίνη Α. Οι κρέμες με ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων και στην εξαφάνιση της μελάγχρωσης. Λειτουργούν βοηθώντας στην προώθηση της ανανέωσης των επιφανειακών κυττάρων του δέρματος.

Τα ρετινοειδή χρησιμοποιούνται καλύτερα τη νύχτα μετά τον καθαρισμό του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης στη συσκευασία του προϊόντος.

3. Κάντε απολέπιση εβδομαδιαία ή δύο φορές το μήνα

Εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, ίσως χρειαστεί να κάνετε λιγότερο συχνά. Το υπέροχο με την απολέπιση είναι ότι δίνει μια άμεση βελτίωση στην όψη του δέρματός σας αφαιρώντας το θαμπό, ξηρό στρώμα των άνω κυττάρων του δέρματος.

Αυτό μπορεί να βελτιώσει τον γενικό τόνο του δέρματός σας και επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση της ενυδατικής κρέμας ή του ορού σας.

4. Χρήση ορού

Οι οροί είναι διαυγή διαλύματα που μοιάζουν με gel που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα κι απορροφώνται γρήγορα, ενώ διεισδύουν στο δέρμα. Συνήθως έχουν βάση το νερό και συχνά περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις συστατικών όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πεπτίδια. 

Δέρμα: Συμβουλές για προστασία από τον ήλιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Οι μεγαλύτερες τάσεις στα νύχια του φετινού καλοκαιριού

HerNews ka

Beyonce: Έβαψε τα μαλλιά της για χάρη του νέου της δίσκου

HerNewskl

Victoria Beckham: Σύντομα λανσάρει την καινούργια της σειρά!

HerNewskl