HerNews.gr
Beauty

Δέρμα: Συμβουλές για προστασία από τον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα σας. Όμως οι μέρες δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των καλοκαιρινών διακοπών. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την προστασία από τον ήλιο και πώς να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας προστατεύεται επαρκώς.

Προσέξτε πότε ο ήλιος είναι πιο δυνατός

Ο ήλιος είναι πιο δυνατός μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., γι’ αυτό καλό είναι να μην κάθεστε ή να μην ξαπλώνετε απευθείας στον ήλιο αυτές τις ώρες. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε καπέλο και εφαρμόστε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στο πρόσωπο και το σώμα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδικά εάν μπαίνετε και βγαίνετε από το νερό ή αισθάνεστε ιδρωμένες από τη ζέστη. Τα παιδιά και τα άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα κινδυνεύουν ιδιαίτερα από ηλιακό έγκαυμα. Προσπαθήστε οπότε να καλυφθείτε με ανοιχτόχρωμα ρούχα και να παραμείνετε στη σκιά.

Αποφύγετε το μαύρισμα

Το να ξαπλώνετε απευθείας στον ήλιο με στόχο το μαύρισμα είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο δέρμα. Οι ακτίνες UVB (υπεριώδεις Β) είναι πιο ισχυρές τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Επίσης είναι υπεύθυνες για το μαύρισμα και το κάψιμο του δέρματος.

Παίζουν επίσης τον μεγαλύτερο ρόλο στον σχηματισμό καρκίνου του δέρματος. Οι ακτίνες UVA παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη βλάβη του δέρματος. Αυτές διεισδύουν πολύ πιο βαθιά στο δέρμα από τις ακτίνες UVB. Είναι απολύτως σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα επαρκώς και από τις δύο με ένα κατάλληλο αντηλιακό.

Πώς να εφαρμόσετε το αντηλιακό

Για να λειτουργεί σωστά το αντηλιακό, θα πρέπει να το εφαρμόζετε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Μπορεί να είναι δελεαστικό να βιαστείτε για να απολαύσετε τον ήλιο, αλλά το δέρμα σας μπορεί να «καταστραφεί» σε μόλις 15 λεπτά. Επίσης, αν έχει μια συννεφιασμένη μέρα, χρειάζεστε και πάλι αντηλιακό.

Οι ακτίνες UVA είναι παρούσες όλο τον χρόνο και μπορούν να διεισδύσουν μέσα από τα σύννεφα, το γυαλί και το νερό. Δηλαδή εξακολουθούν να προκαλούν βλάβη στο δέρμα ακόμα και όταν ο ήλιος δεν λάμπει. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό στα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά σας.

Βρείτε το καλύτερο αντηλιακό για εσάς

Η εύρεση ενός αντηλιακού κατάλληλου για τον τύπο του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας παραμένει προστατευμένο όλη την ημέρα. Βρείτε μια φόρμουλα που θα παρέχει στο δέρμα επιπλέον ενυδάτωση και θα έχει αντιοξειδωτικά.

Συμπεριλάβετε την βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Καινούργιου: Δημιούργησε την τέλεια πρόταση για την απόχρωση κραγιόν την άνοιξη!

HerNewskl

5 τρόποι για να ενυδατώσετε τα ξηρά μαλλιά σας

HerNews ka

Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα: Πώς θα εντοπίσετε τις διαφορές;

HerNewskl