HerNews.gr
Ελλάδα

Καύσωνας: «Καμπανάκι» ειδικών για το νέο κύμα ακραίων θερμοκρασιών

Ξεκίνησε η αντιστροφή μέτρηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακολουθεί ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο κοκτέιλ καύσωνα που αναμένεται να σαρώσει την χώρα με θερμοκρασίες «φωτιά».

Μεγάλες ριπές των ανέμων, θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακομη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Η χώρα μας βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» της κλιματικής αλλαγής. Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου για κατάρρευση του φυσικού περιβάλλοντος και όπως ανφέρει ο κ. Λέκκας θα καταλήξουμε σαν το Ντουμπάι, όπου αν κλείσει κάποιος τον διακόπτη του ηλεκτρικού, την άλλη στιγμή θα υπάρχουν εκατόμβες θυμάτων.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν καίγεται ένα τμήμα δάσους στην Αττική, αυτό έχει σοβαρή περιβαλλοντική επίπτωση. Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο. Τα δάση που απέμειναν είναι συγκεκριμένα. Επίσης, και στη Ρόδο η μεγάλη πυρκαγιά είναι σε κομβικό σημείο και θα είναι μεγάλες οι επιπτώσεις και εκεί», δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Νέα θερμική εισβολή

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα επηρεάσουν όλη την χώρα, χτυπώντας κόκκινο συναγερμό. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των πολιτών.

Η κλιματική αλλαγή δεν βάζει τις φωτιές, ωστόσο δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονται ώστε εάν υπάρχει κάπου φωτιά, αυτή να μεγαλώσει, να αποκτήσει ένταση, να καταστεί ανεξέλεγκτη και δυνητικά καταστροφική.

Ο παρατεταμένος καύσωνας που επανέρχεται θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου, συμπληρώνοντας και επίσημα 15 μέρες.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα με την ονομασία «Κλέων», καθώς οι μετεωρολόγοι αλλά και τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν θερμοκρασίες ακόμα πιο υψηλές σε σχέση με αυτές που βιώσαμε τα προηγούμενα 24ωρα, με τον καύσωνα να διαρκέσει μέχρι τέλος του μήνα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Her News b

Βαρύ πένθος για τη Δόμνα Μιχαηλίδου – Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της

Her News

Τέμπη: Θύελλα οργής για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train – Τι συμβουλεύουν οι δικηγόροι τους γονείς των θυμάτων

HerNews ka