HerNews.gr
Beauty

Ρουτίνα περιποίησης για το σώμα σας

Η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας είναι ίσως το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε για την περιποίηση του δέρματος, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι έχετε δέρμα σε ολόκληρο το σώμα σας!

Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης για το υπόλοιπο σώμα σας.

Ενυδάτωση σώματος

Η διατήρηση της καλής ενυδάτωσης του δέρματος είναι το κλειδί για να έχετε μια υγιή επιδερμίδα. Μια ημερήσια δόση μιας απλής καθημερινής ενυδατικής κρέμας σώματος στο τέλος ενός ντους βοηθά στην  απαλότητα και τη νεανικής ελαστικότητα του δέρματος.

Επιλέξτε μια κρέμα σώματος που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα αν έχετε λιπαρό ή ξηρό δέρμα.  Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα για να απορροφηθεί εντελώς.

Περιποίηση χεριών και ποδιών

Μια πραγματικά αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης σε όλο το σώμα δεν πρέπει να παραμελεί την καθημερινή φροντίδα χεριών και ποδιών. Άλλωστε τα χρησιμοποιούμε συνέχεια! Για εμάς ένα καλό μανικιούρ και πεντικιούρ είναι η τελευταία πινελιά για να φαίνεστε περιποιημένες.

Τα χέρια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ξηρότητα λόγω του συνεχούς πλυσίματος και της έκθεσης στις καιρικές συνθήκες. Μην ξεχνάτε ποτέ την κρέμα χεριών σας και εφαρμόστε την ιδανικά σίγουρα πριν κοιμηθείτε, ώστε να δράσει για περισσότερες ώρες.

Ακριβώς όπως τα χέρια, τα πόδια είναι επίσης σε συνεχή χρήση. Ειδικά αν κάνετε μια δουλειά που απαιτεί ορθοστασία ή φοράτε παπούτσια με τακούνι, σίγουρα ταλαιπωρείτε περισσότερο τα πόδια σας.

Ένα σπα πεντικιούρ στο κομμωτήριο είναι ιδανικό, ωστόσο αν δεν μπορείτε να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας, φροντίστε απλώς να κάνετε απολέπιση στα πόδια χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα κι ένα μεγάλο μπολ με σαπουνόνερο. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ελαφρόπετρα σε ξηρό δέρμα! Εστιάστε την προσοχή σας στις πιο ξηρές περιοχές όπως οι φτέρνες.

Προστατέψτε το σώμα σας από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες, ξηρότητα και μελάγχρωση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή προστασία πριν φύγετε από το σπίτι.

Το ευεργετικό βούτυρο κακάο για το δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηeartthrob Bob: Το πιο μοντέρνο καρέ για το φθινόπωρο!

HerNewskl

Dry Shampoo: Αυτοί είναι οι λόγοι που θα το λατρέψετε!

HerNewskl

Beauty tips: Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στον λαιμό

Her News