HerNews.gr
Σχέσεις

Ο καλύτερος τρόπος να τσακωθείς με τον σύντροφό σου, σύμφωνα με ψυχολόγους

Σίγουρα θα  υπάρξουν φορές που θα τσακωθείς με τον σύντροφό σου, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια αγχωτική ή σκληρή εμπειρία. 

Σύμφωνα με ψυχολόγους, τα ζευγάρια μπορεί να διαφωνούν και, ναι, ακόμη και να τσακώνονται, ενώ εξακολουθούν να δείχνουν συμπόνια και σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

Στην πραγματικότητα, τα παντρεμένα ζευγάρια που δεν έχουν καμία σύγκρουση είναι συχνά αυτά που καταλήγουν σε διαζύγιο. Σχέσεις που δεν μπορούν να σωθούν είναι σχέσεις όπου η φλόγα έχει σβήσει τελείως ή δεν υπήρχε εξαρχής. Όταν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι είναι αδιάφοροι για τη σχέση τους, δεν νοιάζονται αρκετά ούτε καν να τσακωθούν.

Εάν θέλεις να αντιμετωπίσεις τη σύγκρουση με τον σύντροφό σου με πιο υγιή και παραγωγικό τρόπο, να έχεις υπόψη σου αυτά τα πράγματα την επόμενη φορά που θα τσακωθείς.

Προγραμματίστε μια ώρα για σύγκρουση

Όταν έχετε συγκρούσεις είναι χρήσιμο να επιλέξετε μια ώρα για να μιλήσετε για προβλήματα. Αν έχεις αρχίσει τον τσακωμό μπορείς να πεις στον σύντροφό σου να μιλήσετε απόψε ή κάποια άλλη φορά που υπάρχει χρόνος να συζητήσετε.

Η αφιέρωση χρόνου για την επίλυση διαφωνιών επιτρέπει και στους δύο σας τον χώρο να ανασυνταχθείτε και να προετοιμαστείτε.

Κάντε ένα τάιμ άουτ 

Όταν τσακώνεσαι και κάνεις ένα τάιμ άουτ σου επιτρέπει να επικεντρωθείς στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις εκείνη τη στιγμή. Έτσι μπορείς να δεις εσύ και ο σύντροφός σου τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να μην ξεφύγετε με επιπλέον κατηγορίες.

Μάθετε τον σωστό τρόπο να ζητάτε συγγνώμη 

Όπως οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές γλώσσες αγάπης, έτσι έχουν και διαφορετικές γλώσσες για να ζητάνε συγγνώμη. Δεν αρκεί να αναγνωρίσεις ότι πλήγωσες το αγαπημένο σου πρόσωπο και ότι του χρωστάς μια συγγνώμη. Όταν τσακωθείς θα πρέπει μετά να τον ξέρεις αρκετά για να προσαρμόσεις τη συγγνώμη σου στις ανάγκες του.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν μεγάλες χειρονομίες. Άλλοι πάλι θέλουν απλά να ακούσουν ότι λυπάσαι πραγματικά που πλήγωσες τα συναισθήματά τους. Η διαδικασία είναι να βρεις τι έχει νόημα για τον σύντροφό σου.

Υπάρχει ο έρωτας μετά τα 40;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί μετά από έναν τσακωμό χρειαζόμαστε μια αγκαλιά;

Her News

Έχεις κολλήσει με την πρώην της σχέσης σου; Βρήκαμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις!

HerNewskl

Χωρισμός: Πώς θα βρούμε τον εαυτό μας μετά το τέλος μιας σχέσης

HerNews ka