HerNews.gr
Σχέσεις

Υπάρχει ο έρωτας μετά τα 40;

Τώρα που είσαι μετά τα 40 κι είσαι ελεύθερη, τα πράγματα σίγουρα θα φαίνονται πολύ διαφορετικά από ό,τι όταν ήσουν στα 20 σου και μόνη σου. Μπορεί να έχεις πληγωθεί από τις προηγούμενες σχέσεις σου, να έχεις περάσει ένα δύσκολο διαζύγιο ή να έχεις μικρά παιδιά.

Όποια κι αν είναι η συγκεκριμένη κατάστασή σου, μπορεί να πιστεύεις ότι, σε αυτήν την ηλικία, δεν υπάρχει κανένας εκεί έξω για εσένα. 

Μπορείς ακόμη να βρεις τον άνθρωπό σου, που θα είναι κατάλληλος για εσένα, ίσως και καλύτερος από προηγούμενους συντρόφους που είχες. Το θέμα είναι να είσαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες.

Συμβουλές για να βρεις την αγάπη μετά τα 40

Τα ραντεβού μετά τα 40 φαίνονται διαφορετικά από ό,τι παλιά. Αλλά σκέψου ότι είσαι πιο έξυπνη από όταν ήσουν 20 χρονών. Επίσης έχεις αρκετή εμπειρία στον έρωτα και τη ζωή για να μάθεις τι αξίζει να επιδιώξεις και τι όχι.

Προσπάθησε ωστόσο να μην βλέπεις ένα  πρώτο ραντεβού σαν μια συνέντευξη για δουλειά. Δεν χρειάζεται να “βομβαρδίσεις” τον άλλον με χίλιες ερωτήσεις. Σίγουρα δεν θέλεις να χάνεις τον χρόνο σου, αλλά θυμήσου ότι ένα καλό ραντεβού πρέπει να είναι και διασκεδαστικό.

Η αλήθεια είναι ότι, ενώ θέλεις μια μακροχρόνια σχέση, αν εξαλείψεις τους άντρες που δεν λένε αμέσως ότι είναι αυτό που ψάχνουν, μπορεί να χάσεις μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για να γνωρίσεις κουλ άντρες. Και ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να έχεις τρελή χημεία με έναν άντρα που ξεκινάς να βγαίνεις, ακόμα κι αν δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι που θα έχει διάρκεια. Έτσι, μπορεί να αποφασίσεις να κρατήσεις τα πράγματα πιο χαλαρά για λίγο.

Βέβαια πριν από όλα αυτά πρέπει να είσαι σίγουρη για το τι ψάχνεις σε έναν άντρα. Για παράδειγμα σε νοιάζει αν έχει παιδιά ή αν είναι ευγενικός και φιλόδοξος; Λάβε υπόψη σου ιδιότητες όπως αυτές όταν δημιουργείς τη λίστα σου. Απλά προσπάθησε να είσαι και λίγο ανοιχτή σε αυτά που ζητάς.

Τέλος, να θυμάσαι ότι η αυτοπεποίθηση είναι εξαιρετικά ελκυστική. Μην εστιάζεις στο γεγονός ότι είσαι ελεύθερη, αλλά δες όσα έχεις καταφέρει και νιώσε περήφανη για τον εαυτό σου.

Ο σύντροφός σου ζηλεύει; Συμβουλές για να το διαχειριστείς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελεύθερη σχέση: Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Her News b

Σημάδια ότι οι φίλες σας ζηλεύουν

Her News

Stashing: Και όμως, υπάρχει ένας χειρότερος όρος από το ghosting!

HerNewskl