HerNews.gr
DECORNEWS

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα νέο κλιματιστικό

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ένα κλιματιστικό σε μια ζεστή μέρα. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που τα νέα κλιματιστικά  διαθέτουν ψηφιακές οθόνες, χρονόμετρα, τηλεχειριστήρια, ακόμη και «έξυπνους» ανεμιστήρες που προσαρμόζουν αυτόματα τις ταχύτητες για να διατηρούν τις επιθυμητές θερμοκρασίες. Είναι επίσης πιο αθόρυβα, πιο ενεργειακά αποδοτικά και ευκολότερα στην εγκατάσταση και τη συντήρηση από μονάδες που κατασκευάστηκαν μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Αλλά αν αναρωτιέστε τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό αυτό το καλοκαίρι, δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μέγεθος κλιματιστικού

Καθορίστε ποιο κλιματιστικό θα αγοράσετε με βάση το μέγεθος του δωματίου. Για να βρείτε το σωστό μέγεθος πρέπει να πολλαπλασίασε το μήκος επί το πλάτος του δωματίου. Μετά το αποτέλεσμα το πολλαπλασιάζετε με το 25 BTU, που είναι η ικανότητα ψύξης. Αν για παράδειγμα ένα δωμάτιο έχει μήκος 18 μέτρα και πλάτος 16 τότε αυτό μας κάνει αν το πολλαπλασιάσουμε 288. Έπειτα 288 επί 25 μας κάνει 7200 BTU. Μετά πρέπει να σκεφτείτε αν θα σας βολέψει ένα κλιματιστικό πιο μικρό ή αν χρειάζεστε ένα πιο μεγάλο. Το κακό με τα πιο μικρά κλιματιστικά είναι ότι θα πρέπει να δουλεύουν πολλές ώρες για να έχετε ένα δροσερό δωμάτιο.

Επιτοίχιο κλιματιστικό

Ένα επιτοίχιο ενσωματωμένο κλιματιστικό είναι πιο αποτελεσματικό. Τα επιτοίχια κλιματιστικά μπορούν να ψύξουν πιο γρήγορα τον χώρο και να φιλτράρουν καλύτερα τον αέρα, άρα η θερμοκρασία ρυθμίζεται πιο καλά. Στα θετικά είναι επίσης ότι αισθητικά φαίνεται καλύτερο και δεν εμποδίζει το ηλιακό φως.

Air conditioner φορητό

Αυτό είναι ένα κινητό κλιματιστικό σε τροχούς που μπορεί να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο και περιλαμβάνει ένα σωλήνα για την εξαγωγή της θερμότητας από ένα παράθυρο ή μέσω ενός ανοίγματος σε έναν τοίχο. Στα πλεονεκτήματα του είναι η εύκολη αποθήκευση στο τέλος της σεζόν. 

Air conditioner παραθύρου

Αυτός ο πολυχρηστικός τύπος μπορεί να εγκατασταθεί προσωρινά σε παράθυρο ή μόνιμα σε τοίχο. Η ευελιξία είναι ιδανική. Μπορεί να ταιριάζει σε ένα παράθυρο ενοικιαζόμενου διαμερίσματος τώρα ή σε μια εγκατάσταση στον τοίχο του σπιτιού αργότερα.

Τα πιο σύγχρονα χρώματα για τον καναπέ σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chasalevris customized furniture: Ιδιαίτερη κατασκευή και μοναδικό design επίπλων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Her News

Είναι καλύτερος ένας ανοιχτόχρωμος ή ένας σκουρόχρωμος καναπές σε ένα μικρό σαλόνι; – Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

HerNews ka

Puffy Furniture: Τα έπιπλα των Celebrity

Her News b