HerNews.gr
Ελλάδα

Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στα Μποζαΐτικα – Πληροφορίες για 2 νεκρούς (Βίντεο)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Κυριακή (23-7) η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στα Μποζαΐτικα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα. Επίσης γίνεται λόγος για τουλάχιστον δύο νεκρούς (ίσως και τρεις) καθώς και για τραυματίες, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί μία τέτοια πληροφορία.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα στην οδό Διοδώρου, στα Μποζαΐτικα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σημείο έχει κληθεί και το ΕΚΑΒ.

Ελεγχόμενη κατεδάφιση

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας, για άγνωστο λόγο αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής.

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΒΑ καθώς επίσης 6 οχήματα με 12 Πυροσβέστες.

Δεν αποκλείεται οι τυχόν εγκλωβισμένοι να είναι Ρομά, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο προκεμένου να συλλέξουν σίδερα και άλλα υλικά προς πώληση, και κακώς βρίσκονταν εκεί την ώρα που πραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη κατεδάφιση.

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία εκτός του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας μπαίνει και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί εκεί 3 τραυματίες και ένας ακόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημερεύει.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Τι λέει η Πυροσβεστική

Υπάρχουν αναφορές για 5 εγκλωβισμένους. Από την πλευρά της η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι, χωρίς να αναφέρει αριθμό. Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 οχήματα με 12 Πυροσβέστες.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε ΕΔΩ:

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Την αίτηση έκδοσης του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού έστειλε η Άγκυρα

HerNews ka

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του – «Είπα καλύτερα να τελείωνα μαζί με το παιδί μου»

HerNews ka

Αποκλειστικό LIVE NEWS: Κορυφώνεται η αγωνιά για την 18χρονη που εξαφανίστηκε στις Σέρρες – Εικόνες από τη διαδρομή του ταξί που επέβαινε

HerNews ka