HerNews.gr
Ελλάδα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Ρόδο – Συνεχείς μάχες με αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα

Η μάχη που δίνεται στη Ρόδο είναι τεράστια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στα τρία πύρινα μέτωπα. Οι εθελοντές μαζί με την πυροσβεστική και τα ελικόπτερα προσπαθούν συνεχώς να τα βάλουν με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί.

Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι τα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο είναι τρία. Το βασικότερο εξ αυτών είναι στη νότια πλευρά, ανάμεσα σε Κιοτάρι και Γεννάδιο.

«Έχει ένα ενεργό μέτωπο σε ένα ρέμα, το οποίο προσπαθούμε να ανακόψουμε. Αναμένουμε δύσκολες συνθήκες σήμερα, καθώς σε σημεία θα έχει 7 και 8 μποφόρ. Και πυρκαγιά να μην υπήρχε στη Ρόδο είναι σε κόκκινο συναγερμό το νησί, όπως και άλλες περιοχές» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

«Το δεύτερο μέτωπο είναι νότια του Απόλλωνα, ενώ το τρίτο μέτωπο, στα βόρεια, έξω από τα Λάερμα, το πιάσαμε. Προσπαθούμε να κινηθούμε όπως πάνε τα μέτωπα. Τα Λάερμα έχουν εκκενωθεί με μήνυμα από το 112. Πρέπει να πούμε ότι έχουμε μεγάλη βοήθεια από την ΠΕ Ρόδου και εθελοντές. Εκατοντάδες εθελοντές συνδράμουν τις προσπάθειές μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και πρωτίστως οι κάτοικοι. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Όλο το βράδυ προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το μέτωπο όπως μπορούμε. Δόθηκε και εντολή απογείωσης σε επιπλέον αεροσκάφη» είπε στο τέλος ο κ. Αρτοποιός.

Όπως φαίνεται στα βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα που βρίσκεται στη Ρόδο, ο καπνός από τις φωτιές έχει φτάσει χαμηλά κοντά στην παραλία και γενικά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Βίντεο από την έκκενωση στο Κιοτάρι

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 20χρονος που σώθηκε από το πρώτο βαγόνι και χαμογέλασε στους δικούς του

Her News

Το Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη ξανά στις ράγες από σήμερα

Her News

Δίκη Άλκη: Για «οργανωμένο έγκλημα» έκανε λόγο ο πατέρας του – «Ήθελαν να σκοτώσουν»

HerNews ka