HerNews.gr
DECORNEWS

Κάμερες ασφαλείας AI: Πως προστατεύουν το σπίτι – Κάνουν θαύματα

Η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε όλη την επικαιρότητα πρόσφατα, από τότε που το ChatGPT άρχισε να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα πέρυσι. Ωστόσο, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη και τα chatbots είναι μόνο ένας τομέας της τεχνητής νοημοσύνης και οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας στο σπίτι έχουν αγκαλιάσει αθόρυβα τη μηχανική μάθηση και την τεχνολογία AI για πολλά χρόνια. 

Τώρα, θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα καλύτερα συστήματα οικιακής ασφάλειας υιοθετούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη και αναμφίβολα υπάρχουν νέα και χρήσιμα κόλπα που έρχονται καθώς γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα.

Τι είναι λοιπόν οι κάμερες ασφαλείας AI και τι μπορούν να κάνουν; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.Why You Should Upgrade Your Security Camera | SMS SecurityΌπως υποδηλώνει το όνομα, οι κάμερες ασφαλείας AI είναι εργαλεία καταγραφής παρακολούθησης εμποτισμένα με τεχνητή νοημοσύνη, που σημαίνει ότι μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό που βλέπουν, αντί να καταγράφουν απλώς παθητικά για να το εξετάσουν αργότερα οι ιδιοκτήτες.

Αν και πιθανότατα θα δείτε το αρκτικόλεξο του «AI» να εμφανίζεται πολύ περισσότερο στις οικιακές κάμερες στο μέλλον, η αλήθεια είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μέρος των έξυπνων οικιακών καμερών χωρίς επισήμανση για πολλά χρόνια — αν και συχνά απαιτείται συνδρομή για να ξεκλειδωθεί το πλήρες δυναμικό.

Λοιπόν, τι μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη; Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μια έξυπνη κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει τι κοιτάζει. Το αν η κίνηση που εντοπίστηκε στο σπίτι σας είναι από άτομο ή κατοικίδιο μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στο να σας αγχώσει με μια ειδοποίηση ή να σας αφήσει ήσυχο. How Long Do Security Cameras Keep Footage? | Mesa AlarmsΌποια κίνηση κι αν ανιχνευτεί, τέτοιες κάμερες είναι συχνά ικανές να παρακολουθούν και ανθρώπους και ζώα, να μετακινούνται σε έναν άξονα και να τα κρατούν στη λήψη για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει στο σπίτι σας καθώς συμβαίνει μέσω μιας ζωντανής ροής. 

Η αναγνώριση προσώπου είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που προσφέρουν ορισμένες κάμερες ασφαλείας και βιντεοκουδούνια. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα μπορεί να μάθει ποιον κοιτάζει, έχοντας τη δυνατότητα να διακρίνει εύκολα τα μέλη του νοικοκυριού, τους φίλους, την οικογένεια και τους ξένους.

Ορισμένες οικιακές κάμερες ασφαλείας χρησιμοποιούν επίσης τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζουν ήχους και μπορούν να στείλουν μια ειδοποίηση εάν ακούσουν κάτι που δεν πάει καλά — σκεφτείτε να σπάσετε γυαλί, να κλαίνε μωρά ή να γαυγίζουν σκυλιά. 

Τι μπορεί να επιφυλάσσει στο μέλλον;

Αυτό είναι εδώ και τώρα, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο εντυπωσιακά στο μέλλον. Μερικά από αυτά που μπορούμε να δούμε στον χώρο του σπιτιού απευθύνονται αυτήν τη στιγμή σε επιχειρήσεις — όπως η Ανίχνευση Αλλαγών Σκηνής, όπου οι κάμερες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσουν πότε εμφανίζονται “ύποπτες κινήσεις” στην περιοχή που παρακολουθεί η κάμερα. 

Η δύναμη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε επίσης να είναι ένα μεγάλο όφελος για τις κάμερες ασφαλείας, εάν είναι σε θέση να περιγράψουν ακριβώς αυτό που βλέπουν σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι επιστημονικής φαντασίας, αλλά με τον ρυθμό που έχει προχωρήσει η τεχνολογία AI τα τελευταία χρόνια, μπορεί να μην είναι ένα όνειρο για πολύ καιρό.

Πως να καθαρίσετε σωστά έναν βραστήρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτό το απλό κόλπο κάνει τα παλιά ξύλινα έπιπλα να φαίνονται πολύ πιο κομψά

HerNews ka

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας: Φυσικοί τρόποι για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα

HerNews ka

Κάκτοι: Όσα πρέπει να ξέρεις για να τους φροντίσεις σωστά

Her News