HerNews.gr
Fitness

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο μπάνιο

Το σπίτι σίγουρα δεν είναι όπως το γυμναστήριο, αλλά μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για να κάνετε τις ασκήσεις σας. Για παράδειγμα μια καρέκλα ή ένα τραπέζι μπορούν να σας βοηθήσουν. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε το μπάνιο σας και τον νιπτήρα σας για μερικές ασκήσεις.

Ασκήσεις στο μπάνιο

Θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικές, να κρατάτε ισορροπία, σωστή στάση σώματος και να μείνετε συγκεντρωμένες. Μπορείτε να κάνετε κάποιες ασκήσεις κι αν είστε έγκυος, πάντα όμως με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Σημαντικό βέβαια είναι πάντα να κάνετε ένα μικρό ζέσταμα, για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς, αλλά και για να προετοιμάσετε σωστά το σώμα σας. Οπότε μπορείτε να κάνετε μερικά βήματα επί τόπου ή πηδηματάκια για πέντε λεπτά.

Η πρώτη άσκηση ενεργοποιεί τους μύες του στήθους, των ώμων και της πλάτης. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη του νιπτήρα λίγο περισσότερο από το πλάτος των ώμων. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια και το σώμα σας είναι ίσια με τα χέρια σας οριζόντια στο σώμα σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας για να χαμηλώσετε το στήθος σας στον νιπτήρα, φροντίζοντας να κρατάτε το σώμα σας ίσιο. Σκύψτε όσο πιο μακριά μπορείτε και σπρώξτε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση. Κάντε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε με αργό και σταθερό ρυθμό. 

Η δεύτερη άσκηση είναι οι γνωστές κάμψεις. Ακουμπήστε με τα χέρια σας τον τοίχο στην μπανιέρα ή το ντους. Τα πόδια σας στην αρχική θέση πρέπει να είναι κλειστά και προσέξτε πολύ να μην γλιστρήσετε. Κάνετε μετά κάμψη λυγίζοντας τους αγκώνες σας και σκύβοντας προς τον τοίχο. 

Η τελευταία άσκηση είναι μια διάταση που μπορείτε να κάνετε. Πατάτε με το δεξί πόδι πάνω στο έπιπλο του νιπτήρα και αφήνετε το αριστερό πόδι κάτω στο πάτωμα, τεντωμένο. Με τα χέρια σας ασκείτε πίεση στο δεξί πόδι και πρέπει να το νιώθετε να τεντώνει.

3 Λόγοι για να κάνεις ποδήλατο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προπόνηση πριν τον ύπνο: Σωστό ή λάθος;

Her News

Ξεκίνα την νέα χρονιά, τρώγοντας υγιεινά

Her News b

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε με βάση τους στόχους σας;

Her News