HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στο Αίγιο: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

Συνεχίζεται ο εφιάλτης με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο όπου συνεχίζουν σε αρκετές περιπτώσεις να καίνε ανεξέλεγκτα ενώ τις βραδινές ώρες εκκενώθηκαν οικισμοί καθώς οι φλόγες πλησίαζαν προς κατοικημένες περιοχές.

«Βροχή» έπεσαν τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών, ειδικά στο νησί του Ιονίου.

Η κατάσταση σε σχέση με το χθεσινό βράδυ παραμένει η ίδια με τις φλόγες να «κατατρώνε» τις πλαγιές των βουνών.

Το μέτωπο παραμένει ανεξέλεγκτο καθώς είναι σε δύσβατη περιοχή και οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Περίμεναν να ξημερώσει για να ξεκινήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα τρεις ρίψεις νερού.

Χθες το βράδυ το 112 ήχησε στους κατοίκους του χωριού Πλάτανος όπου τους ζητήθηκε να εκκενώσουν την περιοχή. Νωρίτερα είχε ζητηθεί στους κατοίκους των περιοχών Καθολικό και Κάστρο να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Σε κανένα από αυτά τα χωριά δεν έφτασε η πυρκαγιά. Οι εικόνες ήταν πρωτοφανείς καθώς σε αυτές τις εποχές υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έκαναν διακοπές. Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα καμένο σπίτι και δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο, ξεκίνησε από την περιοχή της Μαμουσιάς και έχει φτάσει στην περιοχή του Πλάτανου και επίσης έχει μπει στο φαράγγι του Βουραϊκού από όπου περνά και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος – που έχουν σταματήσει τα δρομολόγιά του.

Το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά χθες, ξεκίνησαν το 2007 οι καταστροφικές πυρκαγιές που πέρασαν και στην Κορινθία και έφτασαν μέχρι την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία με τους δεκάδες νεκρούς και την τεράστια οικολογική καταστροφή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εντοπίστηκε νεκρή η φάλαινα Σωτήρης- Tόσο σοβαρά τα τραύματά της που τελικά κατέληξε

Her News

Γιάννης Στάνκογλου για το απίστευτο συμβάν με τον οδηγό ταξί: «Αφήνω την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της»

Her News

Καιρός: Παροδικές βροχές με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων & μικρή πτώση θερμοκρασίας

HerNews ka