HerNews.gr
Ελλάδα

Πάτρα: Ένας νεκρός, τραυματίες & εγκλωβισμένοι μετά από κατάρρευση γέφυρας – Τρεις συλλήψεις

Τραγωδία στην Πάτρα μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στη περιοχή Μποζαΐτικα. Ένα άτομο έχασε τη ζωή ενώ οκτώ μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στα νοσοκομεία «Άγιος Ανδρέας» και Ρίο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής  καταρρέει τμήμα της γέφυρας στην περιμετρική της πόλης, στην οδό Διοδώρου, στα Μποζαΐτικα.

Στο σημείο επικρατεί πανικός. Κάτω από τα συντρίμμια βρίσκει τραγικό θάνατο ένας άνδρας, ενώ άλλοι οκτώ εγκλωβίζονται. Οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσής τους από τα σωστικά συνεργεία συγκλονίζουν.

Μαρτυρίες σοκ

Ένας από τους ανθρώπους που βρισκόταν κάτω από την γέφυρα γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν είδε τους όγκους από μπάζα ξαφνικά να πέφτουν πάνω του.

«Ήμουν κι εγώ κάτω από τη γέφυρα με τον αδερφό μου. Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα γιατί ήμουν στη γωνία. Έχει 2 – 3 άτομα κάτω από τη γέφυρα, πεθαμένους».

Τα σωστικά συνεργεία, με ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους, επιχειρούν στα συντρίμμια, προσπαθούν να κόψουν τα σίδερα της γέφυρας με αλυσοπρίονα για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ και δυνάμεις από την 1η, 5η και 6η ΕΜΑΚ.

Αναπάντητα ερωτήματα για τις εργασίες επισκευής

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη ελεγχόμενη έκρηξη στη γέφυρα, η οποία όμως, όπως αποδείχθηκε, μόνο ελεγχόμενη δεν ήταν, καθώς τελικά εξελίχθηκε σε θανατηφόρα.

«Να δούμε με τι συνθήκες γίνονταν οι εργασίες Κυριακάτικα. Να δούμε αν κάτω από τη γέφυρα ήταν οι εργαζόμενοι», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά και άγνωστα όπως και τα αίτια και οι ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος.

«Έχουν εξαφανιστεί όλοι οι ανευθυνουπεύθυνοι. Τους ψάχνει η αστυνομία, ο εισαγγελέας, το εργατικό κέντρο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση, η περιφέρεια γι’ αυτό το χάλι που βλέπουμε εδώ. Καμία πληροφόρηση από την εταιρία», λέει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαγούτας.

Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον χρόνο ελπίζοντας πως δε θα εντοπίσουν κάποιον άλλον εγκλωβισμένο κάτω από τα συντρίμμια.

Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα για την κατάρρευση της γέφυρας που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 8.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους δύο χειριστές των βαρέων οχημάτων που εκτελούσαν εργασίες την ώρα της κατάρρευσης της γέφυρας και του υπεύθυνου των εργασιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους χειριστές νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια της Πάτρας.

Υπεύθυνη εταιρία για το έργο στη γέφυρα είναι η AVAX.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρό το 11χρονο παιδί από την έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Her News

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό της Πέμπτης- Τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες

Her News b

Πύρινη κόλαση στην Πάρνηθα – Η φωτιά απειλεί σπίτια, επιχειρούν τα εναέρια μέσα

HerNews ka