HerNews.gr
Ελλάδα

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρό το 11χρονο παιδί από την έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις Σέρρες, μετά από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τον 11χρονο μαθητή της ΣΤ΄τάξης δημοτικού, γιο καρδιολόγου στο νοσοκομείο Σερρών, πάνω στον οποίο έπεσε η πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτινάχθηκε από το ωστικό κύμα σε μεγάλη απόσταση.

Το παιδάκι 11 ετών έχασε τη ζωή του, ενώ τουλάχιστον δύο έχουν τραυματιστεί. Η έκρηξη σημειώθηκε στο ισόγειο του ολοήμερου 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες, όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο. Εκσφενδονίστηκε πόρτα, 30 μέτρα μακριά και χτύπησε το παιδί που έχασε τη ζωή του.

Στον χώρο του λεβητοστασίου είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα τις πρωινές ώρες εργασίες και είναι άγνωστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη.

Άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 11 και έξι ετών, τραυματίστηκαν από την έκρηξη και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Άμεσα έφτασε στο σημείο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι 12 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Από την έκρηξη το παιδί που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις χτυπήθηκε από εξωτερική πόρτα εξαιτίας του ωστικού κύματος της έκρηξης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο του λεβητοστασίου την ώρα που οι μαθητές του δημοτικού ήταν σε διάλειμμα.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε και τα δύο τραυματισμένα παιδιά, ηλικίας 6 και 11 ετών που μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο στις Σέρρες.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, αναφέροντας ότι «θα αποδοθούν ευθύνες»:

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.
Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χωρίς τις αισθήσεις του παιδί από έκρηξη στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες- Ακόμα δύο παιδιά τραυματισμένα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πάτρα: Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας! – Τι είπε ο πατέρας στον Alpha

Her News

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έγκυος γέννησε κατά τη διάρκεια εκκένωσης του νοσοκομείου μέσα στο ασθενοφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka

Πάτρα: Σπασμένες οι ράγες του Προαστιακού – Αρνήθηκε να συνεχίσει ο μηχανοδηγός

HerNews ka