HerNews.gr
Ελλάδα

Καύσωνας: Σπάει όλα τα ρεκόρ ο υδράργυρος – Έρχεται τρίτο καυτό κύμα, θερμοκρασίες άνω των 45°C

Μπορεί χθες να είχαμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, όμως από τις επόμενες ώρες ολόκληρη η χώρα θα βιώσει το τρίτο και χειρότερο κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών.

Το θερμόμετρο θα εκτιναχτεί σταθερά πάνω από τους 45 βαθμούς και οι ειδικοί λένε ότι θα βιώσουμε έναν από τους χειρότερους καύσωνες όλων των εποχών στη χώρα.

«Καμίνι» Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Για τους λίγους τολμηρούς που κυκλοφορούν στις πόλεις που «βράζουν», ομπρέλες, βεντάλιες, βρεγμένες πετσέτες, άφθονο νερό, μεγάλα καπέλα, γυαλιά και ελαφρά ρούχα είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Οι μόνοι που δεν πτοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι οι τουρίστες, οι οποίοι για ακόμη μία μέρα σχημάτισαν ουρές στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, περιμένοντας υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο για να μπουν στο μνημείο.

«Έχει πολλή ζέστη, είμαι από την Ολλανδία, δεν έχει ποτέ τόση ζέστη εκεί. Το διασκεδάζω αλλά θα έπρεπε να έχει περισσότερη σκιά».

Ο αρχαιολογικός χώρος ανοίγει στις 08.00 το πρωί και κλείνει στις 20.00 το βράδυ. Ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια του καύσωνα, οι πύλες κλείνουν τις ώρες που ο ήλιος γίνεται αφόρητος και οι θερμοκρασίες στον ιερό βράχο ανεβαίνουν επικίνδυνα (12.00 –  17.00).

Παρά τον καύσωνα, και στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, τουρίστες και ντόπιοι κάνουν τις βόλτες τους στα καταστήματα.

Διαφορετική είναι η κατάσταση ωστόσο για τους εργαζομένους, που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Στα ύψη η θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη, με τους τυχερούς να εγκαταλείπουν την πόλη για κοντινές παραλίες και τη Χαλκιδική.

Εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου για πυρκαγιές, οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε συναγερμό.

Έρχεται τρίτο καυτό κύμα

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα καταγράφει ιστορικά ρεκόρ λένε οι επιστήμονες, κάνοντάς τον τον μεγαλύτερο και πλέον μακροβιότερο, με το επόμενο κύμα που έρχεται να δοκιμάζει και τις πιο σκληρές αντοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το νέο κύμα καύσωνα θα «χτυπήσει» από την Τρίτη, με κορύφωση την Τετάρτη.

Την Τρίτη το θερμόμετρο θα δείξει 40°C – 43°C, τοπικά και 44°C σε Θεσσαλία και κεντρική Στερεά. Στην Αττική ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40°C.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται πτώση του υδραργύρου λόγω των ισχυρών βοριάδων, έως 7 – 8 μποφόρ, που θα πνέουν στη χώρα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με τον υδράργυρο να υποχωρεί κατά 8°C – 9°C.

Καιρός: Αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια & υποχώρηση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλέκα Τουμαζάτου: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής”

HerNews ka

ΣΕΛΠΕ: Οι Έλληνες επιλέγουν οικονομικούς τρόπους για διακοπές

HerNews ka

Ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους σε Αθήνα & Πειραιά

Her News