HerNews.gr
Beauty

Περιποίηση μαλλιών: Πώς βοηθάει το νερό της βρύσης στην επιδερμίδα και το τριχωτό της κεφαλής;

νερού

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον ρόλο της σκληρότητας του νερού στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουμε.

Νερό

Αντιλαμβάνεται κανείς τη σκληρότητα του νερού ενός μέρους όταν τοπικά μέσα και στις συνήθειες περιλαμβάνεται το πλύσιμο με σπρέι Evian, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι παρόμοια επίδραση μπορεί να εμφανιστεί απλώς από την προσαρμογή του δέρματος και των μαλλιών σε νερό διαφορετικής σκληρότητας.

Περιποίηση μαλλιών: Πώς βοηθάει το νερό της βρύσης στην επιδερμίδα και το τριχωτό της κεφαλής;

Ενώ η πρακτική του πλύσιμού με σπρέι Evian μπορεί να φαίνεται πιο ευγενική, όσον αφορά το περιβάλλον και το οικονομικό κόστος, δεν είναι μια βιώσιμη λύση για την καθημερινή χρήση. Ωστόσο, η επιστημονική έρευνα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την επίδραση της σκληρότητας του νερού στο δέρμα και τα μαλλιά μας, και να λάβουμε μέτρα προφύλαξης.

Συνολικά, το να είμαστε προσεκτικοί με την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας, ιδίως όταν ταξιδεύουμε και έρχεται σε επαφή με διαφορετικές συνθήκες νερού, μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μια υγιή επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά, παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

Για τους ανθρώπους που έχουν προδιάθεση για ξηρό δέρμα, το σκληρό νερό μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Η υψηλή συγκέντρωση μετάλλων στο σκληρό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα, καθιστώντας το ξηρό και ευαίσθητο. Ειδικά όταν το σκληρό νερό συνδυάζεται με ξηρό κλίμα, το δέρμα τείνει να ευαισθητοποιεί και να εμφανίζει κατάσταση χρόνιας ξηρότητας όπως έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση και ακμή.

Επιπλέον, το σκληρό νερό μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο του δέρματος και των μαλλιών, όπως απορρυπαντικά ή σαπούνια. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα στρώμα που επηρεάζει τον φραγμό του δέρματος και μπορεί να παρεμβάλλεται στην παραγωγή σμήγματος, προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Hair trends: Αυτή είναι η viral απόχρωση μαλλιών που ανέδειξε το TikTok

HerNewskl

Σγουρά μαλλιά: Tips για τέλειες μπούκλες

Her News

Τα οφέλη που έχει το ξηρό λάδι για το δέρμα

Her News