HerNews.gr
Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος

Έξι δημοτικές ενότητες της Ρόδου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει το νησί.

Πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, με απόφαση που εκδόθηκε προχθές.

Την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου  και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου.

Με τις νέες αποφάσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί όλο το νησί της Ρόδου.

Κέρκυρα: Διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Στην Κέρκυρα υπήρξαν πολλαπλές αναζωπυρώσεις με τα μέτωπα της φωτιάς να εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού. Μαζί με τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έως τώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Αυτή την ώρα υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου, δημιουργήθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθοδηγώντας το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μεταβιβάζει την περιουσία στην κόρη του

Her News

Στην “αγκαλιά” της Κρήτης ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης

Her News b

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Καλούσε σε γραμμές 090»

HerNews ka