HerNews.gr
Διεθνή

Μάικλ Τζάκσον: Δικηγόρος υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι του δεν ήταν νομικά υποχρεωμένοι να αποτρέψουν την σεξουαλική κακοποίηση

 Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που ανήκουν στον Μάικλ Τζάκσον δεν είχαν καμία νομική υποχρέωση να προστατεύουν τα παιδιά από τον ποπ σταρ, δήλωσε δικηγόρος ενώπιον εφετείου την Τετάρτη.

Ο δικηγόρος της περιουσίας του Τζάκσον, Τζόναθαν Στάινσαπιρ, αντέκρουσε μια δοκιμαστική απόφαση του 2ου Περιφερειακού Εφετείου της Καλιφόρνια, το οποίο είπε ότι τείνει να αναβιώσει τις προηγουμένως απορριφθείσες αγωγές δύο ανδρών που ισχυρίζονται ότι ο Τζάκσον τους κακοποίησε σεξουαλικά για χρόνια όταν ήταν ακόμα παιδιά.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου, υποστήριξε ο δικηγόρος, «θα απαιτούσε από τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους να αντιμετωπίσουν τον προϊστάμενό τους και να τον αποκαλέσουν παιδόφιλο».

Michael Jackson onstage with children in 1996.

Η Holly Boyer, δικηγόρος των εναγόντων Wade Robson και James Safechuck, είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν αυτήν την ευθύνη.

«Απαιτούμε από τους υπαλλήλους της οντότητας να λάβουν αυτά τα μέτρα, γιατί αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», είπε ο Boyer στην επιτροπή τριών δικαστών στην ακρόαση της τηλεδιάσκεψης. «Αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ είναι παιδιά 7 και 10 ετών που ήταν εντελώς ανεπαρκώς εξοπλισμένα για να προστατευτούν από τον μέντορά τους, Μάικλ Τζάκσον».

Ο Τζάκσον πέθανε το 2009. Ο Ρόμπσον υπέβαλε μήνυση το 2013 και ο Σάφετσακ μήνυσε τον επόμενο χρόνο . Οι δύο άντρες έγιναν ευρύτερα γνωστοί επειδή αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους στο ντοκιμαντέρ του HBO του 2019 «Leaving Neverland».

Ένας δικαστής που απέρριψε τις αγωγές το 2021 διαπίστωσε ότι η MJJ Productions Inc. και η MJJ Ventures Inc., δύο εταιρείες για τις οποίες ο Τζάκσον ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης και ο μοναδικός μέτοχος, δεν αναμένεται να λειτουργήσουν όπως οι Πρόσκοποι ή μια εκκλησία όπου ένα παιδί στη φροντίδα τους θα μπορούσαν να περιμένουν την προστασία τους.

Ο Μάικλ Τζάκσον το 2005.

Ο Steinsapir είπε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στις υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν φτάσει στη δίκη, έδειξαν ότι οι γονείς δεν είχαν καμία προσδοκία από τους υπαλλήλους του Τζάκσον να ενεργούν ως παρακολουθητές. 

Είπε ότι μια κατάθεση από τη μητέρα του Robson έδειξε ότι δεν γνώριζε καν την ύπαρξη των εταιρειών όταν έφερε για πρώτη φορά τον 7χρονο γιο της στην παρουσία του ποπ σταρ.

«Δεν έψαχναν στις εταιρείες του Michael Jackson για προστασία από τον Michael Jackson», είπε ο Steinsapir.

Ο Steinsapir είπε ότι ο ισχυρισμός στη μήνυση και η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου ότι οι εταιρείες είχαν εμπλακεί σε προσλήψεις από αμέλεια ήταν παράλογος όταν το άτομο που έκανε την πρόσληψη ήταν ο φερόμενος ως δράστης.

«Κάθε άτομο που μπορεί να είναι επιρρεπές σε εγκληματικές τάσεις έχει καθήκον να μην προσλάβει τον εαυτό του;» είπε ο Steinsapir.Ο Μάικλ Τζάκσον και ένας νεαρός Γουέιντ Ρόμπσον

Η ακρόαση αφορούσε μόνο τις νομικές υποχρεώσεις των εταιρειών, όχι την αλήθεια των ισχυρισμών των ανδρών, αλλά ο Steinsapir τους αποκαλούσε συχνά αναπόδεικτους και αναληθής.

Ο Ρόμπσον, 40χρονος πλέον χορογράφος, γνώρισε τον Τζάκσον όταν ήταν 5 ετών. Συνέχισε να εμφανίζεται σε τρία μουσικά βίντεο του Τζάκσον.

Η αγωγή του υποστήριξε ότι ο Τζάκσον τον κακοποίησε για μια περίοδο επτά ετών.Ο Michael Jackson, ο Wade Robson και η οικογένεια του Robson το 1990.

Ο Safechuck, τώρα 45 ετών, είπε ότι ήταν 9 όταν γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον στα γυρίσματα μιας διαφήμισης Pepsi. Είπε ότι ο Τζάκσον του τηλεφωνούσε συχνά και του έδινε δώρα πριν προχωρήσει σε μια σειρά περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης.

Το Associated Press δεν κατονομάζει συνήθως άτομα που λένε ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αλλά ο Robson και ο Safechuck έχουν εμφανιστεί και έχουν εγκρίνει τη χρήση της ταυτότητάς τους.

Ο Steinsapir, ο οποίος τόνισε ότι οι υποτιθέμενες παρενοχλήσεις έγιναν στο σπίτι του Τζάκσον και όχι στους χώρους εργασίας, απάντησε: «Θα μπορούσε να μου πει το δικηγορικό μου γραφείο με ποιους επιτρέπεται να είμαι στο σπίτι μου;»

Ο Boyer, ο δικηγόρος των εναγόντων, απάντησε ότι «αυτά τα σπίτια στελεχώθηκαν από υπαλλήλους του Jackson. Εφάρμοσαν πολιτικές και διαδικασίες για να διευκολύνουν τον Τζάκσον να είναι μόνος με αυτά τα παιδιά».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Eurovision: Η Ανδρομάχη και το «Ela» έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση

Her News

Άμπερ Χερντ: Παίρνει το…. καπελάκι της και φεύγει από το Hollywood- Μετακομίζει στη Μαδρίτη

HerNews ka

Η Πόλη του Φωτός σβήνει τα φώτα – Μέτρα στο Παρίσι για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης

Her News