HerNews.gr
Beauty

Μπάρα σαπουνιού: Οι λόγοι για να λούζεις με αυτή τα μαλλιά σου

Η μπάρα σαπουνιού ή shampoo bar είναι eco και travel friendly προϊόν. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των γυναικών. Όμως, ποια είναι τα πραγματικά οφέλη που προσφέρει; 

Σίγουρα μια μπάρα σαπουνιού είναι πολύ βολική από άποψη μεγέθους και μεταφέρεται πιο εύκολα στο νεσεσέρ των διακοπών από ένα σαμπουάν. 

Μπορείς να λούζεσαι με μπάρα σαπουνιού;

Ο πιο σωστός τρόπος για να λούζεσαι με σαπούνι σύμφωνα και με τους ειδικούς είναι να εφαρμόζεις απευθείας τη μπάρα σαπουνιού σε βρεγμένα μαλλιά και να την τρίβεις. Μετά κάνεις ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, όπως και με το κλασικό σαμπουάν.

Το πλεονέκτημα όταν λούζεις έτσι τα μαλλιά σου είναι ότι εστιάζεις στα σημεία που θέλεις. Ενώ με ένα σαμπουάν πιο πολύ εστιάζεις στην κορυφή και αμελείς τις άκρες, ειδικά αν έχεις και πολύ πυκνά μαλλιά.

Μπορείς επίσης να τρίψεις την μπάρα μεταξύ των βρεγμένων χεριών σου κι ύστερα με τα δάχτυλά σου να απλώσεις σαν χτένα ανάμεσα στα μαλλιά το σαπούνι. Μπορείς να επαναλάβεις και δεύτερη φορά, αν χρειαστεί, αφού πρώτα έχεις ξεπλυθεί πολύ καλά.

Τα θετικά της χρήσης σαπουνιού

Μια μπάρα σαπουνιού είναι πολύ φθηνότερη από την αγορά ενός σαμπουάν και μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες. Όλες οι μπάρες σαπουνιού έρχονται τυλιγμένες σε χαρτί και δεν περιέχουν καθόλου πλαστικό. 

Μπορείς να τις τοποθετήσεις κατευθείαν στη χειραποσκευή σου όταν ταξιδεύεις. Δεν είναι υγρό, επομένως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τις μεταφέρεις στο αεροπλάνο.

Είναι φτιαγμένα από φυσικά συστατικά, επομένως χωρίς ή parabens. Δεν περιέχουν χημικές ουσίες.

Εάν ταξιδεύεις για λίγες μέρες, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια μπάρα για να πλύνεις το σώμα σου. Οπότε ουσιαστικά είναι ένα all in one προϊόν.

Να θυμάσαι ότι αν χρησιμοποιείς σαμπουάν για χρόνια, τότε τα μαλλιά σου θα χρειαστούν λίγο χρόνο, περίπου 3 βδομάδες, για να προσαρμοστούν στην αλλαγή του τρόπου που λούζεσαι.

Μπλε vs μωβ σαμπουάν: Ποιες είναι οι διαφορές τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ξηρότητα στα χέρια; Με αυτούς τους τρόπους θα τα ενυδατώσεις

Her News b

Εσύ τι μανικιούρ θα επιλέξεις για την Άνοιξη;

Her News b

Το καρέ είναι η απόλυτη τάση του 2021!

Her News b