HerNews.gr
Beauty

Μπλε vs μωβ σαμπουάν: Ποιες είναι οι διαφορές τους

Όλα τα χρώματα μαλλιών χρειάζονται κάποιο είδος συντήρησης, για αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν. Ειδικά αν είστε ξανθιές θέλει περισσότερη προσοχή για να μην αρχίσει το χρώμα να φαίνεται κίτρινο.

Για να κάνετε πάλι το ξανθό πιο φωτεινό, πρέπει να λούζεστε με ένα κατάλληλο προϊόν, ώστε να εξουδετερώσετε τον ζεστό τόνο στα μαλλιά σας.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά, με μπλε και μωβ χρωστικές. Ας δούμε οπότε ποιες είναι οι διαφορές τους, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο για εσάς και τα μαλλιά σας.

Τι κάνει το μωβ σαμπουάν;

Το μωβ σαμπουάν περιέχει μωβ χρωστικές. Αυτές οι χρωστικές θα τονώσουν και θα εξουδετερώσουν το κίτρινο χρώμα στα μαλλιά σας. Είναι φυσιολογικό εξάλλου να ξεθωριάζει το ξανθό χρώμα με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο. Επίσης μερικά μωβ σαμπουάν έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις ίνες των μαλλιών, αφήνοντας τα μαλλιά σας να δείχνουν σαν να βγήκατε μόλις από κομμωτήριο.

Γενικά αν έχετε φυσικά ή βαμμένα μαλλιά προς το ξανθό μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα μωβ σαμπουάν για να λούζεστε και να έχετε ένα λαμπερό χρώμα.

Τι κάνει το μπλε σαμπουάν;

Οι μπλε χρωστικές εξουδετερώνουν τους ανεπιθύμητους πορτοκαλί, κόκκινους και χάλκινους τόνους. Αυτοί οι τόνοι εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου σε καστανά μαλλιά. Το μπλε σαμπουάν αφήνει τα μαλλιά σας προσθέτει μια λάμψη στις άκρες. 

Αυτό που κάνει τα μπλε σαμπουάν μια εξαιρετική επιλογή είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καστανά μαλλιά που έχουν ανοιχτεί με μια ποικιλία τεχνικών, όπως είναι το ombre και το balayage.

Οι φυσικές μελαχρινές θα επωφεληθούν επίσης από τα μπλε σαμπουάν. Θα τους βοηθήσουν να διατηρούν γενικά τα μαλλιά τους δυνατά και λαμπερά. Όμως, θα πρέπει να θυμάστε να τα χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Διαφορετικά τα μαλλιά σας θα αναπτύξουν ανοσία στις χρωστικές. Ύστερα δεν θα βλέπετε κάποια βελτίωση στο χρώμα των μαλλιών.

Περιποίηση μαλλιών: Πώς βοηθάει το νερό της βρύσης στην επιδερμίδα και το τριχωτό της κεφαλής;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bella Hadid: Άλλαξε χρώμα μαλλιών και έμειναν όλοι άφωνοι!

HerNewskl

Φριζάρισμα: Πώς να το αντιμετωπίσετε πριν το καλοκαίρι;

HerNewskl

Ελένη Μενεγάκη: Το boho hair look που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα το φθινόπωρο

HerNewskl