HerNews.gr
Ελλάδα

Επιστήμονες αποκωδικοποιούν το DNA της ελληνικής φέτας

Σύμφωνα με την Ακαδημία Αθηνών , οι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν πρόσφατα το DNA της διάσημης ελληνικής φέτας.

Επιστήμονες από το Ίδρυμα Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών μελέτησαν μια μεγάλη ποικιλία τυριού φέτα  που παράγεται σε όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να ποσοτικοποιήσουν τις διατροφικές ιδιαιτερότητες του δημοφιλούς ελληνικού τυριού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η φέτα έχει 489 διαφορετικούς τύπους πρωτεΐνης, καθιστώντας το μια από τις πιο πλούσιες σε πρωτεΐνες ποικιλίες τυριού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τυρί φέτα σε ελληνική σαλάτα.

Το εμβληματικό ελληνικό προϊόν

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την «προστατευόμενη ονομασία προέλευσης» των προϊόντων, η φέτα πρέπει να παράγεται με χρήση αποκλειστικά πλήρους πρόβειου γάλακτος ή μείγματος πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. 

Το κατσικίσιο γάλα δεν μπορεί ποτέ να είναι πάνω από το τριάντα τοις εκατό του συνόλου.

Η Ελλάδα κέρδισε μια μακρά δικαστική μάχη με τη Δανία το 2002 για την επωνυμία «Φέτα». Έκτοτε, κάθε συσκευασία τυριού που πωλείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φέρει την ονομασία «φέτα» πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές και να παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η τυροκομία είναι μια αρχαία πρακτική στη Μεσόγειο με την παραγωγή τυριού από αιγοπρόβειο γάλα που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. στην Ελλάδα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη ξανά στις ράγες από σήμερα

Her News

Γιάννης Μαρακάκης: “Ο Γιάννης Μάρκου ήταν λουσμένος στο αίμα, αν αργούσαν λίγο θα είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο”

Her News

Βασίλης Καρράς: Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του στο λαϊκό προσκύνημα – ΦΩΤΟ

HerNews ka