HerNews.gr
Διεθνή

Πρίγκιπας Χάρι: Απορρίφθηκαν από το δικαστήριο οι ισχυρισμοί του εναντίον Βρετανού εκδότη ότι του χάκαρε το τηλέφωνο

Οι ισχυρισμοί του πρίγκιπα Χάρι για χακάρισμα τηλεφώνου εναντίον βρετανού εκδότη απορρίφθηκαν την Πέμπτη 27/7. 

Ένας δικαστής απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του πρίγκιπα Χάρι ότι υπήρχε μια «μυστική συμφωνία» μεταξύ των Ανάκτορων του Μπάκιγχαμ και του Τύπου, χαρακτηρίζοντας την υποτιθέμενη συμφωνία απίθανη, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στην απόφασή του, ο δικαστής είπε ότι η υπόθεση του Χάρι «δεν είχε φτάσει το απαραίτητο όριο αληθοφάνειας και πειστικότητας».

Ο εκδότης της Sun πανηγύρισε την απόφαση ως «μια σημαντική νίκη».

Αν και ο κοκκινομάλλας βασιλιάς δέχτηκε νομικό χτύπημα στο δικαστήριο στην αγωγή του για πειρατεία τηλεφώνου, εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να μηνύει την εφημερίδα για χρήση άλλων υποτιθέμενων παράνομων δραστηριοτήτων για την απόκτηση πληροφοριών για αυτόν και την οικογένειά του.

Μια δίκη για το θέμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, αποκλείοντας οποιαδήποτε διευθέτηση επιτευχθεί εκ των προτέρων.

Ο Χάρι μήνυσε το News of the World, τη Sun και την Daily Mirror το 2019, υποστηρίζοντας ότι οι ταμπλόιντ είχαν παραβιάσει το τηλέφωνό του για να λάβουν τα φωνητικά του μηνύματα μεταξύ 1996 και 2011.

Ο συγγραφέας του “Spare”, ο οποίος δεν κατοικεί πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε  μήνυση εναντίον της Mirror Group Newspaper Limited , υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει ανήθικες μεθόδους – όπως το χακάρισμα στο κινητό του – για να καταλάβει  τη ζωή του.

Οι αξιώσεις του εναντίον της Sun ήρθαν λίγες μέρες αφότου η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, μήνυσε την Mail on Sunday και τη μητρική της εταιρεία, τις Associated Newspapers, για τη φερόμενη παράνομη  δημοσίευση μιας επιστολής  που έγραψε στον εν διαστάσει πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

Τον Δεκέμβριο του 2021, το Εφετείο του Λονδίνου επικύρωσε μια  απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι η δημοσίευση της επιστολής παραβίαζε το απόρρητο της Μέγκαν.

Η Δούκισσα του Σάσεξ, γιόρτασε τη νίκη της εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι ήταν πάντα «ένα σημαντικό μέτρο του σωστού έναντι του λάθους».

«Αυτή είναι μια νίκη όχι μόνο για μένα, αλλά για όποιον ένιωσε ποτέ φοβισμένος να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό», δήλωσε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Adele: Αποκάλυψε πως προφέρουμε λάθος το όνομα της!

HerNewskl

Elon Musk: Τρολάρει τη NASA ανεβάζοντας φωτογραφία από πάγκο κουζίνας

Her News

CERN: Επαναλειτουργεί μετά από τρία χρόνια ο αναβαθμισμένος μεγάλος επιταχυντής του

Her News