HerNews.gr
Ταξίδια

Τα πιο απομονωμένα μέρη του πλανήτη

Τα πιο απομονωμένα μέρη στη γη είναι μοναδικές ευκαιρίες για ταξίδια. Αν και το ταξίδι μπορεί να είναι μακρύ, το να ταξιδέψετε σε μέρη τόσο μακριά από την καθημερινή ζωή είναι μια εμπειρία που γίνεται μια φορά στη ζωή! Αν η ιδέα σας για την περιπέτεια είναι να ταξιδέψετε εκεί που ελάχιστοι έχουν πάει στο παρελθόν, αυτοί οι μακρινοί προορισμοί είναι ιδανικοί!

Longyearbyen, Νορβηγία

Περίπου 650 μίλια νότια του Βόρειου Πόλου, το Longyearbyen είναι σίγουρα ένας από τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς στη γη. Στην πραγματικότητα, το Longyearbyen είναι ο βορειότερος οικισμός στη γη!  Η ζωή εδώ μπορεί να είναι δύσκολη και υπάρχουν πολλές πολικές αρκούδες. 

La Rinconada, Περού

Κατέχοντας τον τίτλο του οικισμού με το μεγαλύτερο υψόμετρο στη γη, η La Rinconada βρίσκεται στις ψηλές περουβιανές Άνδεις. Στα 5.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάθε αναπνοή που εισπνέεται εδώ περιέχει τη μισή ποσότητα οξυγόνου από ό,τι στο επίπεδο της θάλασσας. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι. Η πιο κοντινή πόλη απέχει 6 ώρες οδικώς σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Με τέτοιες συνθήκες είναι λογικό που είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη στη γη.

Θιβετιανό Οροπέδιο, Θιβέτ

Η «Στέγη του Κόσμου», το Θιβετιανό Οροπέδιο είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη. Το Οροπέδιο του Θιβέτ, που χαρακτηρίζεται από ένα ψυχρό κλίμα, φτάνει σε υψόμετρο 4.000 μέτρων κατά μέσο όρο από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό το τοπίο είναι πλούσιο σε φυσική ομορφιά, από λίμνες μέχρι άγρια ​​ζωή.

Νησί του Πάσχα, Χιλή

Αυτό το μέρος αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους απομακρυσμένους προορισμούς είναι το νησί του Πάσχα. Επίσημα γνωστό ως Rapa Nui, αυτό το νησί του Ειρηνικού φημίζεται για τα αγάλματά του Moai.  Ο τουρισμός είναι ο βασικός μοχλός της οικονομίας του νησιού. Ένα ταξίδι σε αυτόν τον απομακρυσμένο προορισμό είναι βέβαιο ότι θα είναι μια εμπειρία που θα πραγματοποιηθεί μια φορά στη ζωή σας.

Οι 5 χώρες στον κόσμο που δεν έχουν αεροδρόμιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λιχαδονήσια και Ελαφονήσι βρίσκοντα στις 10 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης

Her News

Τα καλύτερα νέα μουσεία στον κόσμο για το 2023

Her News

Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ιταλών τουριστών για διακοπές σε ξένους προορισμούς

Her News