HerNews.gr
Ταξίδια

Οι 5 χώρες στον κόσμο που δεν έχουν αεροδρόμιο

Υπάρχουν πέντε χώρες στον κόσμο, χωρίς αεροδρόμιο, που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να φτάσετε, αλλά είναι πολύ όμορφες! Εξάλλου μερικές φορές η ανάγκη για ταξίδι μπορεί να ικανοποιηθεί απλώς βλέποντας αυτά τα μέρη.  

Η πόλη του Βατικανού

Το Βατικανό δεν είναι μόνο μια ανεξάρτητη πόλη – κράτος, αλλά είναι επίσης η μικρότερη χώρα στον κόσμο. Πιθανότατα δεν έχει δικό του αεροδρόμιο,  επειδή είναι στην πραγματικότητα «εγκλωβισμένο» στη Ρώμη. Η Ρώμη, ως σημείο αναφοράς, έχει δύο διεθνή αεροδρόμια.

Οι επισκέπτες μπορούν να πετάξουν στη Ρώμη και στη συνέχεια να οδηγήσουν για να φτάσουν στο Βατικανό. Το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci–Fiumicino της Ρώμης απέχει περίπου 18,5 μίλια από τα σύνορα της πόλης του Βατικανού. 

Σαν Μαρίνο

Μιλώντας για την Ιταλία, ο Άγιος Μαρίνος επίσης δεν έχει αεροδρόμιο παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από ιταλική γη. Ως η πέμπτη μικρότερη χώρα στον κόσμο, ο Άγιος Μαρίνος απέχει μόλις εννέα μίλια από το διάσημο διεθνές αεροδρόμιο Federico Fellini. Μην αισθάνεστε πολύ άσχημα για τους 33.000 κατοίκους του Αγίου Μαρίνου. Ζουν επίσης σε μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Μονακό

Περιτριγυρισμένο από τρεις πλευρές από τη Γαλλία και από τη μία από τη Μεσόγειο Θάλασσα, το Μονακό είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο. Κατέχει τον τίτλο του πιο πυκνοκατοικημένου κυρίαρχου κράτους στον κόσμο. Για να φτάσετε στο Μονακό, θα πρέπει να κάνετε μια βόλτα μισής ώρας με το αυτοκίνητο μετά το αεροδρόμιο Nice Côte d’Azur στη Γαλλία. 

Λιχτενστάιν

Ως η μικρότερη χώρα στον κόσμο που συνορεύει με δύο χώρες (Αυστρία και Γερμανία), το Λιχτενστάιν επίσης δεν έχει αεροδρόμιο. Οι επισκέπτες έρχονται με αυτοκίνητο ή με τρένο από κοντινούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ελβετίας ή της Αυστρίας. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το St. Gallen–Altenrhein της Ελβετίας. 

Ανδόρα

Η Ανδόρα βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας. Υπάρχουν πέντε αεροδρόμια στην Ισπανία και την Γαλλία, που απέχουν  τρεις ώρες από αυτή την χώρα. Με ή χωρίς αεροδρόμιο, η Ανδόρα σίγουρα κάνει κάτι σωστά. Έχει σταθερά ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμο ζωής σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ταξίδια: Τα οφέλη της business class

Her News

Πώς είναι να μένεις στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου;

Her News

Ηνωμένο Βασίλειο: Αυτό είναι το πιο όμορφο ξενοδοχείο για να μείνετε

Her News